Linnat ja linnoitukset kirjojen kansien väliin

Suomalaisista ja venäläisistä linnoista ja linnoituksista julkaistaan tänä kesänä kaksi kirjaa. Toinen esittelee nähtävyyksiä ja toinen kertoo linnoihin liittyviä tarinoita.

kulttuuri
Ratsuväkimuseo
Yle

Suomalaisista ja venäläisistä linnoista ja linnoituksista julkaistaan tänä kesänä kaksi kirjaa.

Linnasta linnaan -opaskirja esittelee viisi suomalaista ja kuusi venäläistä linnaa tai linnoitusta nähtävyyksinä. Toinen kirja valottaa linnoihin liittyviä tarinoita.

Molemmat kirjat ilmestyvät suomeksi, venäjäksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kirjojen julkaisu on osa suomalais-venäläistä hanketta, jossa linnoja ja linnoituksia pyritään elävöittämään entistä kiinnostavammiksi matkailukohteiksi. Samalla pyritään rakentamaan uutta yritystoimintaa luovien alojen ja yritysten verkoston avulla.

Etelä-Karjalasta hankkeessa on mukana Lappeenrannan linnoitus.

Usean toimijan yhteisponnistus

Linnasta linnaan -hanketta on toteutettu nyt kahden vuoden ajan. Suomalaisia kohteita Lappeenrannan linnoituksen lisäksi ovat Haminan linnoitus, Kyminlinna, Olavinlinna ja Utin linnake.

Venäjältä mukana ovat muun muassa Käkisalmen ja Viipurin linnat sekä Pähkinälinna.

Hankkeessa linnoissa ja linnoituksissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja palveluja. Lisäksi kohteista kehitetään museokauppatuotteita.

Hankkeessa ovat mukana Itä-Suomen yliopisto, Museovirasto, Suomen kansallismuseo, Lappeenrannan kaupunki, Leningradin alueen kulttuurikomitean museotoimi ja Pietarin kaupungin historiallinen museo.

Hanke rahoitetaan Euroopan naapuruus- ja kumppanuusohjelmasta ja se päättyy keväällä 2014.