Miesten ja naisten osasto vaihtavat paikkaa Lauritsalan uimahallissa

Tilastojen mukaan naisia käy Lappeenrannan Lauritsalan uimahallissa miehiä enemmän. Sen vuoksi peruskorjauksen jälkeen naisten puoli vaihtaa miesten isomman puolen kanssa paikkaa.

uimahallit
Lauritsalan uimahallin vanha miesten sauna on remontin jälkeen naisten sauna.
Yle

Lauritsalan uimahallin Lappeenrannassa on ollut kiinni viime vuoden elokuusta saakka. Uimahallissa tehdään laaja peruskorjaus, missä lähes kaikki pinnat uusitaan. Lisäksi vedenkäsittelyjärjestelmä on huippumoderni.

- Suomessa taitaa olla ennen Lauritsalaan vain yhdessä uimahallissa vastaava vedenkäsittelyjärjestelmä, sanoo kaupungin liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman.

Uusi järjestelmä tuo Oksmanin mukaan rahallisia säästöjä kaupungille. Syksyllä saatanee vertailulukuja, miten paljon säästöä syntyy.

Osastot vaihtoon

Uimahallin käyttäjille suurin muutos tulee olemaan miesten ja naisten osastojen muuttaminen. Miehillä on ollut aiemmin hieman isommat pukuhuone- ja suihkutilat. Nyt isompi puoli tulee naisten käyttöön.

- Tilastojen mukaan Lauritsalan uimahallissa käy selvästi enemmän naisia, joten päätimme tehdä tällaisen muutoksen, Oksman perustelee.

Kuukauden päästä koekäyttö

Lauritsalan uimahallin peruskorjaus on edennyt aikataulussaan. Joskin aikataulua on jouduttu muuttamaan.

- Lisätöiden vuoksi siirsimme lopputarkastusta kolmella viikolla, eli se on nyt juhannuksen jälkeen, sanoo rakennuttajainsinööri Leena Jormanainen Lappeenrannan kaupungilta.

Ennen lopputarkastusta hallia koekäytetään alueen asukkaiden ja kesälomaa viettävien lasten avulla. Koekäyttöön päästänee kesäkuun toisella viikolla.

Uutta pintaa ja energiatehokkuutta

Peruskorjauksessa pinnat uusitaan, kaikki laatoitus uusitaan ja isoon altaaseenkin on tehty pieniä muutoksia. Lähtökorokkeet ovat nyt toisessa päässä kuin ennen. Lisäksi altaan päät ovat korkeammalla kuin ennen. Tämä mahdollistaa kilpauimareille niin sanotun volttikäännöksen.

Vanhasta uimahallista muistuttavat vanhat ruskeat tiiliseinät, jotka olivat hyvässä kunnossa. Lisäksi katon säleikkö on vanha, mutta se pestiin ja maalattiin. Myös uimahallin koko ilmastointi on uusittu.

Lauritsalan uimahallin on tarkoitus avata ovensa asiakkaille heinäkuun puolivälissä.