Hyppää sisältöön

Ensimmäiset Bruce-fanit jo Turkuhallilla

Forssalaispariskunta saapui Pomojonoon ensimmäiseksi vappupäivän iltana. He saanevat seuraa toisista megafaneista jo torstaina.

Kuva: Joona Haarala / Yle

Ensimmäiset Bruce Springsteenin fanit saapuivat Turkuhallin parkkipaikalle varhain torstaina. Ensimmäisenä jonoon kiilasi Irene Postolache, jonka puoliso jättäytyi suosiolla jonon kakkoseksi. Aikuisen naisen aikainen tulo jonon kärkeen oli tarkkaan harkittu juttu.

- Lomat on sovittu tähän ja näin pois päin. Kyllä se sitten on tämän arvoista, että pääsee sinne eturiviin, Postolache sanoo.

Aiemmin uumoiltiin, että ainakin kymmenet fanit saapuvat leiriytymään hallin edustalle viikonlopun ajaksi. Postolache uskoo kuitenkin, että ihmisiä tulee enemmän.

- Kyllä tänne varmaan loppujen lopuksi saapuu noin 300 suomalaista ja liuta ulkomaalaisiakin faneja. Luku saattaa olla jopa 500 ihmistä, Irene Postolache arvioi.

Jonotouhu jo tuttua tosifaneille

Tosifanille aivan Pomon lähelle pääseminen on tärkeä juttu, se on selvää.

- Vain jonottamalla pääsee mahdollisimman lähelle. Vain se mahdollistaa sitten esimerkiksi kättelyn tai muun koskettamisen, Postolache naurahtaa.

Hän on aktiivi netissä toimivalla Bruce Springsteen -keskustelusivulla nimeltä This Hard Land.

- Meitä on noin 500 siellä ja aika moni saapuu tänne jonottamaan, Postolache kertoo.

Irene Postolache. Kuva: Joona Haarala / Yle

Fanitapaamiset ovat pääosin konserteissa ja Turkuhallin parkkipaikka toimii nyt viikonvaihteen yli kohtaamispaikkana. Jutut pyörivät lähinnä Brucen ympärillä ja kokemuksia vaihdetaan. Postolachen koskettavin kohtaaminen Pomon kanssa on tuoreessa muistissa.

- Helsingin keikalla Bruce tuli ihan viereen catwalkilla, ihan siihen viereen. Siinä oli kyllä sellainen pyörtymisen paikka, Postolache myöntää.

Hän odottaa Turun-keikan olevan paljon Helsingin-keikkaa intiimimpi. Keikan alkuun on paljon aikaa, muttei se kuulemma tule pitkäksi.

- Kyllä tässä saadaan aika kulumaan. Vähän kylmä on kyllä nukkua autossa. Kun väkeä tippuu tänne enemmän, niin aika alkaa menemään rattoisasti, Postolache vakuuttaa.

Springsteen esiintyy Turussa ensi tiistaina ja keskiviikkona.

.
.