1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

VoF-voittaja Antti Railio sai mitä tilasi: kiireen

Seinäjokelainen Antti Railio on joutunut elämänsä pyöritykseen. Voice of Finland -kilpailun voitto toi päiviin täysin uuden rytmin. Takana on jo kymmenittäin haastatteluja, laulamista ja neuvotteluja. Yöunet tuppaavat jäämään lyhyiksi, mutta väsymyksestä huolimatta Railio nauttii voiton tuomasta kiireestä nyt täysillä.

Kotimaan uutiset
Osku Ketola ja Antti Railio kisaavat Pohjanmaan herruudesta VOF-semifinaalissa
Jussi Mustikkamaa YLE

Voice of Finland -voittaja Antti Railio myöntää, että väsymys painaa. Se ei ole mikään ihme, kun Antti luettelee viime päivien aikataulujaan. Haastattelurumba alkaa usein jo yhdeksältä aamulla ja jatkuu iltaan asti. Jossain välissä täytyy myös harjoitella. Keikkakalenterissa oli heti voiton jälkeisellä viikolla pari merkintää.

- Sitä kai saa mitä tilaa! Tämä on kuitenkin hieno juttu ja nyt ei auta valittaa. Hyvältä tuntuu, vaikka vastuu painaa, Antti Railio toteaa innokkaasti.

Aiemmin Railio on hoitanut keikkamyyntinsä ja aikataulunsa itse, mutta nyt tututkin kyselijät täytyy ohjata selvittämään Antin aikatauluja muualta.

- Joku muu täyttää nyt kalenteriani, laulaja sanoo.

Laulukielenä suomi

Aivan ensimmäisenä Antti Railiolla on edessään levytyssopimuksen allekirjoittaminen ja palkintoauton lunastamisen. Levyn teko on kuitenkin heti seuraavana listalla. Musiikillisesta linjasta on jo käyty alustavia keskusteluja levy-yhtiön kanssa. Railiolla itsellään on levylle tulevasta musiikista hyvin vahva näkemys ja hän toteaa levy-yhtiön olevan samoilla linjoilla.

- Levyn kieli on suomi ja musiikki tulee olemaan AOR:ää eli rokkia ja meneviä biisejä parilla balladilla höystettynä. Siinä sekoitetaan Bon Jovia ja Queeniä, Skid Rowlta tulee mukaan joitakin laulujippoja. Isoja lauluja, hienoja melodioita ja tarttuvia biisejä, Antti Railio kuvailee.

- Siitä on lähdettävä, että levyn pitää olla todella kova, hän vielä toteaa painokkaasti.

Levyllä kuuluu oma ääni

Voice of Finlandissa kilpailijat nojasivat täysin cover-kappaleisiin, mutta Antti Railion tulevalle albumille tullaan tekemään täysin uutta musiikkia. Railio aikoo olla itse tiiviisti tekemässä levyä ja sen materiaalia.

- Olen kuitenkin vahva tulkitsija ja minulla on jo selkeästi oma laulutyyli. Silloin melkein täytyy olla mukana tekemässä musiikkia itsekin. Ja sitä minä toki haluankin, laulaja pohtii.

Television formaattiohjelmien epäillään usein tuottavan musiikkitaivaalle vain hetken loistavia tähtiä, riistävän kokemattomista muusikonaluista irti kaiken mahdollisen ja istuttavan heidät valmiiksi rakennettuihin muotteihin. Antti Railio ei usko, että hänen yli päästään jyräämään.

- Mä olen aika iso mies eli mun yli on vaikea jyrätä. Niin ei tule tapahtumaan, Antti naurahtaa.

Antti Railio on asettanut ensimmäisen soololevynsä tavoitteet korkealle.

- Tälle levylle ei tehdä valmiiksi pureskeltua täytemateriaalia. Siitä lähdetään, että levyllä ei ole yhtäkään huonoa biisiä, Railio sanoo vakuuttavasti.

Vaikka levyn teko aloitetaan heti, ei sen valmistumisen kanssa pidetä kiirettä. Julkaisupäivä on arviolta loppuvuodesta.

- Toivon, että jokainen fani, joka on äänestänyt minua tässä kisassa, löytää levyltä hyviä biisejä ja pitää kuulemastaan. Vain sitä kautta voin rakentaa itselleen uraa eteenpäin, Antti Railio sanoo nöyränä.

Lue seuraavaksi