Riihimäen Teatteri luottaa huumoriin ja nauruun

Riihimäen Teatterin loppuvuoden ensi-illat luottavat huumorin voimaan. Hupia tarjoavat sarjakuvamainen avioliittoklassikko Vihtori ja Klaara, Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja ajankohtaisrevyy Luukut auki!

teatteritaide
Luukut auki! Riihimäen Teatterissa 2013
Riihimäen Teatteri

Riihimäen Teatteri keskittyy ensi syksynä huumoriin. Tarjolla on kolme ensi-iltaa.

Syyskauden ensimmäinen ensi-ilta on Tatu Pekkarisen kirjoittama komedia Kaksi Vihtoria ja Klaara, joka pohjautuu Suomessakin suosittuun vanhaan sarjakuvaan Jiggs and Maggie. Ohjaaja Markku Arokanto lupaa säilyttää näyttämöllä 1930-luvun avioliittokuvauksen tunnelman ja sarjakuvamaisuuden.

Mielensäpahoittaja jatkaa tarinaansa lokakuussa uudella ensi-illalla Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike. Riihimäen Teatterin oma Mielensäpahoittaja Esko Rissanen tekee kiertuekeikkaa ympäri maakuntia ja mm. vierailee hoitokodeissa.

Pikkujoulukauteen valmistuu ajankohtaisasioita ja -ilmiöitä ruotiva revyy Luukut auki!, jonka teatteri tuottaa yhdessä Varsin Iloisen Teatterin kanssa. Sen kirjoitajia ovat mm. Niina Lahtinen ja Kiti Kokkonen.

Teatteri avaa kaupunkilaisille oviaa

Keväällä 2014 Riihimäen Teatteri ja Projektori-ryhmä tuottavat yhdessä Juha Luukkosen ohjaaman kantaesityksen Riihimäen Teatterin näyttämölle. Yleisö pääsee tutustumaan Projektori-ryhmän ja Juha Luukkosen aiempaan työhön jo ennakkoon lokakuussa, kun Janne Kuutio –näytelmä esitetään Riihimäen Teatterissa.

Teatteri on mukana ArtHäme’13 -taideviikoilla, järjestää maksutonta Lapsiparkkipaikka-toimintaa yhdessä Riihimäen Nuorisoteatterin kanssa ja tarjoaa Tiimiteatteri-päiviä työyhteisöjen käyttöön Kulttuuriosuuskunta Kiidon kanssa.

Kaupunkilaisille tarjoutuu myös mahdollisuus järjestää omia kulttuuritapahtumia teatterin lämpiössä. Kuka tahansa voi ilmoittautua syksyllä mukaan Iltaklubille, joka aloittaa toimintansa keväällä 2014.