1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Satoja pidätetty Kiinassa ruokahuijausten vuoksi

Kiinalaisviranomaiset ovat takavarikoineet viimeisten kolmen kuukauden aikana yli 20 000 tonnia pilaantunutta tai muuten huonolaatuista lihaa. Myös rotasta ja ketusta tehtyjä tuotteita on myyty lampaana ja naudanlihana.

Ulkomaat

Yli 900 ihmistä on pidätetty Kiinassa ruokahuijausten vuoksi. Viranomaisten mukaan epäillyt ovat myyneet pilaantunutta lihaa sekä myyneet esimerkiksi rotasta ja ketusta tehtyjä tuotteita lampaana ja naudanlihana.

Kiinalaisviranomaiset ovat takavarikoineet viimeisten kolmen kuukauden aikana yli 20 000 tonnia pilaantunutta tai muuten huonolaatuista lihaa. Viranomaiset ovat löytäneet lähes 400 lihatuotetta, joihin oli lisätty vettä painon kasvattamiseksi sekä myrkyllisiä tai muuten haitallisia tuotteita, kertoo Kiinan turvallisuusministeriö.

Eräässä tapauksessa epäillyt olivat myyneet lampaan lihaa, joka oli todellisuudessa sekoitus ketun, rotan ja minkin lihaa sekä kemikaaleja.

Viranomaisten mukaan pidätykset ovat osoitus ruokaan liittyvistä turvallisuusongelmista Kiinassa, joita ei edelleenkään saatu ratkaistua.

Kevään aikana Kiinassa on todettu useita lintuinfluenssatapauksia, jotka ovat vaikuttaneet muun muassa kanaruokien kysyntään. Maaliskuussa puolestaan Shanghain läpi virtaavasta joesta löydettiin tuhansia kuolleita sikoja, jotka aiheuttivat huolta veden saastumisesta.

Lähteet: AFP, Reuters, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi