1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailmantähden hehku ei ole viikossa himmentynyt

Viime viikolla juna vei kolme kajaanilaista tyttöä Justin Bieberin keikalle Helsinkiin. Teini-idoli teki niin suuren vaikutuksen, että tytöt ovat aloittaneet jo rahan säästämiseen seuraavalle konserttimatkalle.

viihde
Justin Beaber -fanit jonottavat Helsinki Areenan edustalla perjantaina.

Aleksantra Korhonen, Salla Korhonen ja Venla Laurinseppä luettelevat kuin yhdestä suusta Justin Bieberin vetovoiman syyt.

- Söpö, komea, suloinen ja ottaa fanit huomioon. Musiikki on ihanaa, Justin on täydellinen.

Kajaanilaiset ovat ihannoineet Justin Bieberiä kolme vuotta, viime viikolla he saivat kohdata idolinsa.

Helsingissä kaupan kassalla kysyttiin, että oletteko tekin pinnaamassa sen Bieberin takia. Minä sanoin, että ollaan Kajaanista ja ihan luvan kanssa pois koulusta.

Venla Laurinseppä

- Kahdella meistä oli lippu jo lähes vuoden, mutta Salla sai lipun vasta yksitoista päivää ennen keikkaa. Olemme koko talven odottaneet, että näemme keväällä Justinin.

Matka vaati tytöiltä pieniä järjestelyitä.

- Kartasta etsimme etukäteen kadut ja paikat, joilla liikkua. Venlan luona pidimme yhden suunnitteluillan. Emme juurikaan ole liikkuneet Helsingissä, niin olihan se jännä juttu.

Arkipäivänä järjestetty Justin Bieberin keikka vaati vapaapäivän koulusta - ja kokeiden siirron seuraavaan viikkoon.

- Wilma-järjestelmän kautta meni kouluun tieto poissaolosta. Koulun kaikki opettajat tietävät meidän fanituksen, kun koko ajan soitetaan Bieberin musiikkia. Opettajat pitivät itsestään selvänä, että olemme menossa keikalle.

- Helsingissä kaupan kassalla kysyttiin, että oletteko tekin pinnaamassa sen Bieberin takia. Minä sanoin, että ollaan Kajaanista ja ihan luvan kanssa pois koulusta, korostaa Venla.

Kovaa kiljumista, pyörtymistä ja sanaharkkaa

Ennen keikkaa fanit kokoontuivat Wellcome to Finland JB -tilaisuuteen, jonka tunnelma ennakoi mitä olisi tulossa.

Justin Bieber Oslossa 16. huhtikuuta.
Justin Bieber Oslossa 16. huhtikuuta.Lise Aserud / EPA

- Siellä yksi tyttö pökertyi, kun kaikki halusivat lavan eteen. Osa tytöistä oli myös tosi ilkeitä, uhkasivat ahdistamisella ja jossain vaiheessa käynnissä oli kunnon töniminen. Turvamiesten läsnäolo rauhoitti tilannetta, kolmikko Aleksantra, Salla ja Venla muistelevat.

Varsinaisella keikkapaikalla jäähallissa järjestäjien asettama kello laski koko ajan tarkkaa aikaa siihen, kun Justin Bieber astuisi lavalle.

- Ne olivat ihan epätodellisia minuutteja, kädet tärisivät, alkoi hirmuinen jännitys. Oli ihan käsittämätön tunne kun hän saapui lavalle.

- Tuntui, että korvat räjähtävät, kun kaikki kiljuivat koko ajan! Uskon ettei Bieber ole ikinä kuullut niin kovaa kiljuntaa. Varsinkin silloin kun hän korjasi vain mikkiä kaikki luuli, että Bieber nostaa paitaa ja taas kiljuttiin.

- Ihan niitä kaikkia meille tärkeitä biisejä ei saatu kuulla, mutta oli paljon muitakin hyviä kappaleita.

Maailmantähti poistui äkkiä ja liian nopeasti, mutta fanitus jatkuu

Aika Justin Bieberin keikalla livahti ohi liian nopeasti, toteavat tytöt. Kolmikko jäi odottamaan paikalta poistunutta tähteä, turhaan.

Varsinkin silloin kun hän korjasi vain mikkiä kaikki luuli, että Bieber nostaa paitaa ja taas kiljuttiin.

- Hän vaan katosi. Oli semmonen tunne, että elä mene. Me jäimme istumaan paikoillemme, ja lopulta järjestäjät tulivat sanomaan, että pitäisi poistua.

Seuraavan päivän tytöt yrittävät vielä nähdä vilauksen idolistaan.

- Odotimme hotellilla kymmenen tuntia, mutta hän vain lähti mustalla autolla, eikä sieltä mitään näkynyt. Juostiin kaikkien mustien autojen perässä, sinne mistä kuului kiljuntaa. Justin lähti illalla, istui vissiin siinä viimeisessä mustassa autossa.

Rahan säästäminen uutta keikkaa varten on jo alkanut.

-Jos saisi vaikka euron säästettyä joka päivä, suunnittelee Aleksantra.

- Uutta levyä odotetaan ja kaikkia uusia fanituotteita, sanoo Salla.

Juostiin kaikkien mustien autojen perässä, sinne mistä kuului kiljuntaa. Justin lähti illalla, istui vissiin siinä viimeisessä mustassa autossa.

Venla tietää Justin Bieberin lähes jokaisen liikkeen, idolin seuraaminen kuuluu päivittäiseen netin käyttöön.

- Twitteristä katsotaan mitä hän sinne kirjoittaa. Jotenkin harmittaa, että Bieberistä uutisoidaan mitä sattuu, mutta kyllä Justin korjaa niitä väittämiä vääriksi, juuri Twitterissä.

- Suomi oli niitä viimeisiä maita, joissa Justin keikkailli tällä kiertueella. Uskon että hän on aika väsynyt ja pitää pian taukoa. Suomen keikalla Justin oli ottanut Kampissa tatuoinnin, että kyllä hänelle joku muisto Suomesta jäi ja ihan pysyvästi, summaa Salla.

Lue seuraavaksi