Urheiluruutu valtaa Seinäjoen torin

Yle Urheilun Urheiluruutu juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi Urheiluruutu lähtee tien päälle ja kiertää kevään ja syksyn aikana eri paikkakunnilla ympäri Suomen.

Urheiluruutu
Urheiluruutu 50 vuotta
Urheiluruudun toimittajat Laura Arffman, Niki Juusela ja Kristiina Kekäläinen.Yle Urheilu

Urheiluruudun Kevätkiertue alkaa lauantaina 4. toukokuuta Seinäjoen torilta. Seinäjoella juontajina ovat Niki Juusela ja Kristiina Kekäläinen. Kristiina Kekäläiselle pohjalaismaisemat ovat tuttuja noin kymmenen vuoden takaa, jolloin hän työskenteli Pohjanmaan radiossa kesätoimittajana.

- On aivan mahtavaa aloittaa kiertue täältä!, hehkuttaa Kekäläinen. Jokaiselle kiertuepaikkakunnalle on tehty aivan oma paikallisia urheilijoita hyödyntävä kolmituntinen tapahtumansa, kertoo Kekäläinen.

Seinäjoen torilla nähdään niin salibandyn, pesäpallon,pikaluistelun kuin jalkapallonkin pohjalaisia huippu-urheilijoita. Antaapa S-kiekosta lähtöisin oleva jääkiekkoilija Petri Kontiolakin videotervehdyksensä parhaillaan käynnissä olevista jääkiekon MM-kisoista.

Selostuskaraoke ja potkututka - testaa jos uskallat

Yleisölle on varattu myös omaa tekemistä, nimittäin omia piileviä selostajan taitojaan voi käydä kokeilemassa selostuskaraokessa. Parhaat palat päätyvät Yle Urheilun nettisivuille ja kuka ties paikalla tehdään rekrytointejakin, sanoo Kristiina Kekäläinen arvoituksellisesti.

Potkututkaa voi myös kokeilla ja tätä, niin kuin selostuskaraokeakin, ovat molemmat Seinäjoen tapahtuman juontajat testanneet.

- Sekä minä että Niki Juusela olemme näitä kokeilleet ja sanotaanko näin, että selostuskaraoke ja potkututka eivät kuulu meikäläisen suurimpiin saavutuksiin, virnistää Kristiina.

Kysymyksiä laidasta laitaan

Kristiina ja muutkin tapahtumia juontavat urheilutoimittajat toivovat runsaasti kysymyksiä, joihin sitten pyritään tietysti myös vastaamaan. Kysymyksiä voi käydä laittamassa jo ennakkoon Yle Urheilun nettisivujen kautta ja osa on jo näin tehnytkin.

- Kysymyksiä on tullut ihan laidasta laitaan, esimerkiksi eräs kysymys koski sitä, miksei Urheiluruudussa kerrota Veikkausliigan tuloksia ja yhdessä haluttiin tietää kuinka kauan naisjuontajilla kestää valmistautua lähetykseen, kertoo Kekäläinen.

Vastaukset näihin annetaan lauantaina Seinäjoen torilla Urheiluruudun 50-vuotistapahtumassa.