1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vapaaehtoistyö

Kouvolan liikennepuisto avautuu sittenkin

Kouvolan kaupungin lomautukset uhkasivat sulkea lasten liikennepuiston kesän aikana. Toiminta kuitenkin jatkuu Parik-säätiön työntekijöiden ja vapaaehtoisten voimin.

vapaaehtoistyö
Poika istuu polkuauton kyydissä
Kirsi Partanen / Yle

Kouvolan liikennepuisto avataan sittenkin kesällä. Liikennepuiston ohjaajina toimivat Parik-säätiön työntekijät, joiden avuksi on ilmoittautunut myös vapaaehtoistyöntekijöitä. Kouvolan kaupunki uhkasi aiemmin sulkea puiston työntekijöiden lomautusten vuoksi.

- Koska meillä on lapsiin ja nuoriin suuntautuvaa toimintaa, tämä sopii meille erittäin hyvin, kertoo Parik-säätiön toimitusjohtaja Arto Havo.

Liikennepuisto avautuu Jaakonpuistossa ensi viikon keskiviikkona, ja toiminta jatkuu elokuun puolelle asti. Lapsille suunnatussa liikennepuistossa annetaan muun muassa liikennekasvatusta. Parik-säätiö palkkaa ohjaajiksi kaksi ohjaajaa, jotka ovat päävastuussa ohjauksesta.

Vapaaehtoisia kaivataan

Parik-säätiön projektikoordinaattori Sami Kuitunen toivoo liikennepuistoon lisää vapaaehtoisia työntekijöitä. Edellytyksenä on ainoastaan jonkinlainen käsitys liikennesäännöistä.

- Vaikka niin, että tuo oman lapsensa ja samalla osallistuu ohjaukseen, niin se on jo vapaaehtoistyötä parhaimmillaan.

Kuitunen visioi, että liikennepuisto voisi olla vastedes auki ympärivuotisesti.

- Hiihtomaata, luistelurataa, talvinen lasten puuhamaa. Kaikki ajatukset ovat vielä visioita, mutta niitä koko ajan mietitään, että mitkä kaikki voisi olla toteuttamiskelpoisia.

5-vuotias Joona Huusari kävi testaamassa polkuautoa jo perjantaina setänsä Taavi Tapolan seurassa.

- Tämä oli ihan eka kerta. Ihan hyvin liikkui, Joona Huusari tuumasi ajon jälkeen.

Lue seuraavaksi