1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Leivonmäki

Leivonmäellä kuuma puheenaihe on kauppa - katso kuvat ja kuuntele jutut

Yle Radio Keski-Suomi kyläili perjantaina 3. toukokuuta Joutsan Leivonmäellä. Keskipäivän lähetyksessä puhuttivat muun muassa paluumuutto, palvelut ja hyvän elämän eväät.

Kauppa-auton uumenissa on myös tunnelmaa... Kuva: Arvo Vuorela / Yle
Yle Keski-Suomi Leivonmäellä.
Kuuntele, kuinka Leivonmäellä kyläiltiin perjantaina 3. toukokuuta.

Radio Kylässä -päivinä keskipäivän lähetys tehdään kokonaisuudessaan Keski-Suomen kuntakeskuksista ja kyliltä. Kyläilykierros alkoi Joutsan Leivonmäeltä, missä alkuvuodesta lakkautetun kaupan pihalla puhuttiin niin paluumuutosta, kotiseuturakkaudesta, palvelujen karkaamisesta kauas kuin kansallispuiston kuulumisistakin.

Haastattelussa ovat muun muassa:

Pentti Ilmonen 1:30 alkaen. Paluumuuttaja Terttu Mujunen 7:24 alkaen ja niin ikään juurilleen palannut Niina Saari 13:16 alkaen.

Kurkiauran koululaisista haastattelussa ovat Atte Heinonen ja Kaisa Kosonen 19:46. Suntio Martti Viinikainen puhuu työstään 29:24 ja nuohooja Juhani Natri 34:40.

Tunnelmia kauppa-autosta löytyy koosteen kohdasta 36:01 ja suosählyn syvin olemus on syynissä Kari Gyldenin kanssa 45:58.

Lintuharrastaja Pauli Backman kertoo, koska on kesä 48:14 ja Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry:n puheenjohtaja Lea-Elina Nikkilä toteaa kansallispuiston olevan koti ja loputon kiinnostuksen kohde 49'02.

Joutsan kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Hytönen kertoo 54:24, että talous on tällä hetkellä kuntien koetinkivi.

Oman pitäjän uimahalli on tärkeä Vantaalta Leivonmäelle muuttaneelle Juhalle 57:12. Joutsan kunnnan vapaa-aikasihteeri vakuuttaa 59:02, että uimahalli on myös liikuntatoimen silmäterä.

Paikallisen huoltamon pöydässä piipahdetaan 1:02:00 alkaen ja testataan uuden omistajan Reijo"Mehu"Järven huumorintaju. Kanta-asiakas Pekka Sokkanen on äänessä 1:03:29. Hän on istuskellut Teboililla 1970-luvulta lähtien.