1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Korea ei aio keskustella amerikkalaismiehen vapauttamisesta

Pohjois-Korean viranomaisten mukaan maa ei aio käyttää vankileirille tuomittua miestä hyväkseen poliittisissa neuvotteluissa Yhdysvaltojen kanssa. Amerikkalaismies sai torstaina 15 vuoden vankileirituomion kumouksellisesta toiminnasta.

Ulkomaat
Ohikulkija seurasi Soulissa 2. toukokuuta lähetettyä tv-uutislähetystä, jossa kerrottiin Kenneth Baen saamasta rangaistuksesta.
Ohikulkija seurasi Soulissa 2. toukokuuta lähetettyä tv-uutislähetystä, jossa kerrottiin Kenneth Baen saamasta rangaistuksesta. Kim Jae-Hwan / AFP / Lehtikuva

Pohjois-Korea ei aio keskustella Yhdysvaltojen kanssa vankileirille tuomitun amerikkalaismiehen vapauttamisesta. Eteläkorealaissyntyinen Pae Jun-ho, amerikkalaiselta nimeltään Kenneth Bae, sai torstaina 15 vuoden vankileirituomion kumouksellisesta toiminnasta. Hänen kerrotaan ottaneen kuvia nälkiintyneistä lapsista.

- Yhdysvaltalaismediat ovat kertoneet, että Pohjois-Korea yrittäisi käyttää Baen tapausta hyväkseen poliittisissa neuvotteluissa. Se on naurettava ja väärä arvaus, sanoo ulkoministeriön tiedottaja Pohjois-Korean viralliselle uutistoimistolle KCNA:lle sunnuntaina.

Useita yhdysvaltalaisia on vangittu Pohjois-Koreassa viime vuosina. Heidät on kuitenkin vapautettu sen jälkeen, kun arvovaltaiset amerikkalaisvieraat, kuten ex-presidentit Jimmy Carter ja Bill Clinton, ovat vierailleet maassa neuvottelemassa.

Bae saapui Pohjois-Koreaan marraskuussa turistiryhmän mukana.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi