Brittilehti: Suomen euroviisussa on salasanoma

Krista Siegfrids sanoo, ettei hänen Marry me -laulunsa kannanotto ole poliittinen, vaan vetoomus sen puolesta, ettei rakkaudelle pitäisi asettaa sukupuolirajoja.

viihde
Krista Siegfrids.
Krista Siegfrids.Ville Paul Paasimaa / EBU

Brittiläisen The Independent -lehden mukaan Suomen tämänvuotinen kilpailukappale Eurovision laulukilpailussa on muutakin kuin miltä se näyttää. Siegfrids sanoo The Independentin haastattelussa, että kappale patistelee Suomea hyväksymään tasa-arvoisen avioliittolain.

Siegfridsin, Erik Nyholmin, Kristofer Karlssonin ja Jessika Lundströmin kirjoittamassa _Marry me _-kappaleessa nuori nainen vaatii kosintaa poikaystävältään. Siegfriedsin mukaan kappale on kuitenkin samalla rakkauden ja suvaitsevaisuuden julistus kosijan ja kosittavan sukupuolesta riippumatta.

Eurovision säännöt kieltävät viisukisoista poliittiset kannanotot. Georgialta kisat jäivät väliin vuonna 2009, kun sen kilpailukappale oli hädin tuskin verhottua kritiikkiä Venäjän tuolloista pääministeriä, nykyistä presidenttiä Vladimir Putinia kohtaan.

Siegfrids lupailee yllätystä itse kisassa

Siegfrids sanoo, ettei hänen laulunsa ole poliittinen, mutta homo- ja lesboliittojen kieltäminen on hänen mielestään väärin. Siihen hän sanoo halunneensa ottaa kantaa.

Hän suutelee kappaleensa lavashow'ssa naispuolista tanssijaa. Itse kilpailuihin hän kertoo suunnittelevansa yllätystä kappaleen loppuun. Suorassa tv-lähetyksessä kukaan ei voi sitä estää, hän sanoo.

Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa samaa sukupuolta olevat pariskunnat eivät voi solmia avioliittoa. Parhaillaan Suomessa kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Euroviisukisat järjestetään kahden viikon päästä Malmössa Ruotsissa.