Eteläpohjalaiset omivat Miss Suomen

Miss Suomeksi 2013 valittu 24-vuotias Lotta Hintsa on syntynyt Nurmossa, asunut Seinäjoella ja omaa ähtäriläisjuuret. Missivuodelta Lotta Hintsa odottaa paljon.

Kotimaa
Vuoden 2013 Miss Suomeksi valittu Lotta Hintsa Miss Suomi -finalistien esittelytilaisuudessa.
Vuoden 2013 Miss Suomeksi valittu Lotta Hintsa Miss Suomi -finalistien esittelytilaisuudessa Kirkkonummella 11. huhtikuuta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Eteläpohjalaiset saivat jälleen uuden missin. Miss Suomi 2013 Lotta Hintsa on syntynyt Nurmossa ja asunut myös Seinäjoella. Nykyään jyväskyläläistyneen naisen juuria on myös Ähtärissä.

- Isä on kasvanut Ähtärin suunnalla ja isoisä asuu siellä edelleen, Lotta Hintsa sanoo ja lupaa nauraen, että kyllä häntä saa eteläpohjalaisten omaksi missiksi tituleerata. Jos nyt koko Suomenkin missiksi, samalla.

- En ole ehtinyt vielä isoisän kanssa jutella, mutta viestiä sieltä jo tuli, että onneksi olkoon, Hintsa kertoo.

Lapsuuden unelman täyttymys

Vajaa vuorokausi kruunaamisen jälkeen, voittajan fiilis on hyvä. Miss Suomea odottaa missiristeily vielä maanantaina ja kuvauksia sekä haastatteluja riittää aamusta iltaan.

- Tässä olen vasta heräillyt ja mietiskellyt, että mitä oikein on tapahtunut. Ehkä se iskee vielä kunnolla tajuntaan, Lotta Hintsa nauraa.

- Vuodelta odotan paljon, mutta millaiseksi se muodostuu, sen näkee, kun elää päivän kerrallaan.

Misseys on Lotalle lapsuuden unelma.

- Isoäiti sanoi, kun olin kahdeksan, että Lotasta tulee kyllä Miss Suomi. Olen ehtinyt jo muutamaa erilaistakin uraa suunnitella, mutta pitihän lapsuuden haavetta lähteä nyt tavoittelemaan, kun ikäkin tulee pian vastaan, Lotta Hintsa kertoo.