Tykkimäki avaa porttinsa helatorstaina

Kävijätavoitteesta on jouduttu nipistämään uuden aluemaksun vuoksi. Uuden seikkailuradan uskotaan olevan kesän vetonaula. Ensi vuonna valmistuvan vesipuiston suunnittelu etenee hyvää vauhtia.

viihde
Seikkalurata Tykkimäen huvipuistossa.
Mika Moksu / Yle

Tykkimäen huvipuisto avaan ovensa helatorstaina. Alueella on täysi tohina päällä, kun viimeisiä valmistelutöitä tehdään hiki otsalla. Toimitusjohtaja Sakari Pasanen tunnustaa, että kauden avauksen alla vatsassa on perhosia.

- Perinteisestihän puisto valmistuu uuteen kauteen vasta viimeisenä yönä, hän naurahtaa.

28 vuotta toiminut huvipuisto ottaa tänä kesänä käyttöön uuden aluemaksun. Viiden euron hinta peritään niiltä kävijöiltä, jotka eivät osta laitteiisiin pääsyyn oikeuttavaa ranneketta. Uuden maksun uskotaan hivenen rokottavan kävijäkuntaa. Viime vuoden 200 000 kävijän rajapyykin uskotaan jäävän saavuttamattomiin.

- Yli puolet meillä kävijöistä ostaa rannekkeen ja heitä tämä hinta ei koske. Mutta sellainen satunnainen jäätelöllä kävijä tulee tänä kesänä jäämään pois, selittää toimitusjohtaja Pasanen.

Kisakumppaneina kustannusnousu ja vähäinen vapaa-aika

Aluemaksun käyttöönottoa perustellaan yleisellä kustannusten nousulla. Toimitusjohtaja Pasanen sanoo, että alkuvuodesta kaikki yhteistyökumppanit ilmoittivat nostavansa hintojaan muutamilla prosenteilla, ja se on myös huvipuiston siirrettävä omiin hintoihinsa.

Myös suunnitteilla oleva vesipuisto tulee nielemään rahaa. Hankkeen suunnitelmat ovat loppusuoralla ja kohta valittava rakentaja tulee aloitamaan työnsä vielä loppukesästä. Vetistä viihdettä on tarkoitus tarjota ensi kesänä. Talouden alamäestä huolimatta Tykkimäellä ollaan luottavaisia.

- Perinteisesti huvipuistot eivät ole kovin suhdanneherkkiä. Aika heikosti pitää perheellä mennä, että se vuosittainen huvipuistopäivä lapsilta evättäisiin, Pasanen kertoo.

Kovimman kilpailun kouvolalaishuvipuistolle muodostaa kamppailu ihmisten vapaa-ajasta.

- Jos viikonloppuna on formulakilpailut, se näkyy kävijämäärässä pienenä notkahduksena, kun isät eivät halua lähteä kuskeiksi huvipuistoretkelle, Pasanen kertoo.

Huvia ja kuntoilua

Tykkimäelle on tällekin kesälle saatu uusi ohjelmanumero. Seikkailurata Atreenaliin on eräänlainen köysirata, jossa killutaan maan ja taivaan välillä vaijereiden ja turvavaljaiden varassa. Kaikki liikkuminen tapahtuu lihasvoimalla ja radan testannut toimitusjohtaja tunnustaa puuhan käyvän voimille. Hänen mukaansa tämän tyyppinen ohjelma on kasvattanut suosiotaan.

- Ihmiset haluavat osallistua ja olla aktiivisia, Pasanen selventää.