Formula 1 -maailmanmestarin entinen Ferrari on myynnissä autoliikkeessä Tampereella

Tamperelainen autoliike pyytää noin 120 000 euroa formula 1 -maailmanmestarin, saksalaisen Michael Schumacherin entisestä urheiluautosta. Schumacher sai auton lahjaksi ensimmäisestä Ferrarille ajamastaan mestaruudesta.

urheilu
Michael Schumacherin entinen Ferrari-urheiluauto
Yle / Antti Palomaa

2000-luvun alussa entinen formulakuljettaja, saksalainen Michael Schumacher antoi isälleen joululahjaksi Ferrarin avoauton.

Michael oli saanut auton lahjaksi Ferrarilta kiitokseksi ajamastaan maailmanmestaruudesta.

Sama auto on nyt myynnissä tamperelaisessa autoliikkeessä Platinum Carsissa Hatanpäällä. Autoliike pyytää autosta 119 900 euroa.

- Auto myytiin Saksasta Ruotsiin eräälle taiteilijalle vuonna 2005. Suomeen se tuli tamperelaiselle yrittäjälle vuonna 2009. Pienen mutkan kautta se päätyi meille, kertoo automyyjä Juha Knuuttila.

Harmaa, kaksipaikkainen avoauto on ollut autoliikkeessä vajaat pari viikkoa. Kyseessä on Ferrari Modena 360 Spider, jossa on 3,6-litrainen V8-moottori. Auton huippunopeus on noin 300 km/h ja nollasta sataan se kiihtyy 4,3 sekunnissa.

Hyvän joulun toivotukset hanskalokerossa

Todisteena auton alkuperästä autoliikkellä on muun muassa saksalainen rekisteriote, jonka mukaan auto on ollut rekisteröitynä Michael Schumacherin isälle.

Lisäksi auton hansikaslokerossa on laatta, jossa Michael Schumacher ja hänen veljensä Ralf toivottavat isälleen hyvää joulua. Vaihdevalitsimen edessä on puolestaan pikkukyltti, jossa on Michael Schumacherin nimi ja allekirjoitus.

Knuuttila arvioi, että auto kiinnostaa keräilijöitä ainakin Suomessa ja Saksassa.

Knuuttilan mukaan näin kalliit autot eivät yleensä mene kaupaksi kovin nopeasti. Ostajaehdokkailla voi mennä aikaa raha-asioiden järjestelyyn.

Koeajolle autolla pääsee vain, jos myyjät vakuuttuvat asiakkaan ostoaikeista.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus