Rauman kaupunki: Hoivakodin henkilöstöongelmat kuuluvat Attendolle

Rauman kaupungin mukaan asiakkailta ei ole tullut kielteistä palautetta Steniuksen hoivakodin palvelun laadusta. Sen sijaan työntekijöiltä on tullut lukuisia yhteydenottoja viimeisen kuukauden aikana.

Kotimaa
Steniuksen hoivakoti Raumalla.
Steniuksen hoivakoti Raumalla.Jari Pelkonen / Yle

Yksityisen Steniuksen hoivakodin henkilöstöongelmien ratkaisemisessa päävastuu on palvelun tuottajalla Attendolla. Tätä mieltä on Rauman kaupungin vt sosiaali- ja terveysjohtaja Mari Siitari-Mattila.

Siitari-Mattilan mukaan hoivakodin asiakkailta tai heidän omaisiltaan ei ole tullut kielteistä palautetta hoidon laadusta. Sen sijaan hoivakodin työntekijöiltä on tullut lukuisia yhteydenottoja.

- Näitä yhteydenottoja on tullut viimeisen kuukauden aikana. Tätä ennen ongelmat eivät ole tulleet näin selkeästi esille. Kolme viikkoa sitten kaupungin johtavat viranomaiset ja päättäjät osallistuivat hoivakodissa yhteiseen neuvonpitoon. Mukana oli myös Attendon johtoa.

Kaupunki ei ole tehnyt hoivakodissa varsinaisia valvontakäyntejä.

- Hoivakoti aloitti toimintansa kesäkuun alussa viime vuonna. Käynnistymisvaiheessa yhteistyö oli tiivistä, mutta varsinaisia valvontakäyntejä kaupunki ei ole tehnyt.

Siitari-Mattilan mukaan mahdolliset ongelmat henkilöstön ja Attendon välillä pitää selvittää talon sisällä eikä Rauman kaupunki puutu suoranaisesti niihin.

- Oleellista on, että että palvelun tuottaja ratkaisee asian henkilöstön kanssa. Me haluamme vain, että hoidon laatu toteutuu ja asukkaat sekä omaiset ovat tyytyväisiä.

Vajaan vuoden aikana hoivakodista on lähtenyt Yle Satakunnan tietojen mukaan jopa parikymmentä työntekijää ja irtisanoutuneet ovat kritisoineet Attendoa pahoista johtamisongelmista Steniuksen hoivakodissa. Attendo on kiistänyt irtisanoutuneiden hoitajien lukumäärän ja myös väitteet johtamisongelmista.