Rovaniemen teatterissa vaihtuu ohjelmisto ja henkilökuntaa

Rovaniemen teatteriin tulee uutta henkilökuntaa ja kuusi uutta näytelmää. Alkava syksy aloittaa myös teatterinjohtaja Juha Vuorisen toisen syksyn Rovaniemellä.

kulttuuri
YLE / Maija-Liisa Juntti

Uusina näyttelijöinä aloittavatJuulianna Auvinen, Eeva Hautala, Outi Ikonen, Samu Stenberg ja Timo Vuento. Lisäksi kevään ohjelmiston Kuningatarleikeistä tuttu Jari Liukkonen vahvistaa näyttelijäkaartia.

Yleisötyön ja kiertueen parissa alueteatterikuraattorina aloittaa Johanna Virsunen ja pukusuunnittelijaksi on kiinnitetty Ulla-Maija Peltola. Parhaillaan tehdään myös valintaa ohjaajasta ja valo-äänisuunnittelijasta, jotka aloittavat työnsä syksyllä.

Rovaniemen teatterin neljä kuukautta kestävällä esitysjaksolla nähdään lähes 90 esitystä. Lisäksi maakunnassa vierailee kaksi näytelmää neljän viikon ajan. Yhteensä näytäntöjä on reilu 100.

Uutuusnäytelmiä on kuusi. Ensimmäisenä syyskuun alussa ensi-iltansa saa Mielensäpahoittaja ja poika. Hahmo on tuttu Tuomas Kyrön romaaneista ja kolumneista. Tragikomedian ohjaa teatterinjohtaja Juha Vuorinen.

Osana Taiteiden yön ja Rovaniemi-viikon ohjelmaa nähdään jo perinteeksi muodostunut esitys Syyssikermästä. Syyskuulle valmistuu uutuus myös Jente-näyttämölle, joka pääsee estradiksi musiikkinäytelmä Kulmalle. Kulma on Heikki Huttu-Hiltusen käsikirjoittama todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin pohjautuva kuvitteellinen tarina, joka sijoittuu Rovaniemen sykkeeseen, Koskikadun uittoon ja Tökäriltä poronsarviasemakaavaan.

Kulman puvustus sekä esityksen video- ja kuvamateriaali toteutetaan yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa.

Lastennäytelmä on vielä salaisuus

Lokakuussa tuotetaan perheiden sekä päiväkoti- ja koululaisryhmien iloksi lastennäytelmä, jonka nimi pidetään piilossa ohjaajan valintaan saakka.

  1. lokakuuta tehdään kunniaa 100-vuotiaalle Näyttelijäliitolle sen juhlavuoden esityksen Fosforinhohtoinen lurjus vieraillessa Ertsa-näyttämöllä. Näytelmä kertoo Eero Kilvestä (1878-1954), joka työskenteli lähes 40 vuotta Kansallisteatterissa näytellen enimmäkseen yhden tai kahden kohtauksen pikkurooleja.

Kauden viimeisenä omana tuotantona 23. marraskuuta ensi-iltaan saadaan Siunattu hulluus. Viimeinen uutuus on fiktiota ja dokumentaarista materiaalia yhdistelevä arkikomedia Radikaaleinta on arki. Näytelmän pohjaksi on kerätty kokemuksia pätkätyöläisyydestä kolmelta paikkakunnalta; Tampereelta, Joensuusta ja Rovaniemeltä.