Kalusteyhtiö Pikval havittelee isoja ruotsalaisasiakkaita

Myymäläkalusteita Suomen suurimpiin kauppaketjuihin valmistava yhtiö on ostanut enemmistön ruotsalaisesta yhteistyökumppanistaan.

talous
Myymälässä hyllyissä sisustustavaraa.
Jani Ilola / Yle

Myymäläkalusteita valmistava jyväskyläläinen Pikval laajenee Ruotsiin. Pikval on ostanut enemmistön ruotsalaisesta kalusteyhtiöstä, jonka kanssa se on tehnyt aiemmin yhteistyötä.

Vaajakoskella toimiva yhtiö valmistaa myymäläkalusteita Suomen suurimpiin myymäläketjuihin sekä Clas Ohlsonin Pohjoismaiden ja Ison-Britannian myymälöihin.

- Ruotsi on monellakin alalla markkinana noin kaksi kertaa Suomen kokoinen ja kaupan alalla jopa suurempi. Ruotsista on lähtenyt maailmalle todella isoja kansainvälisiä ketjuja, perustelee Pikvalin toimitusjohtaja Sami Kähärä laajentumista.

Tavoitteena yrityksellä on päästä tuottamaan kalusteita isoille ruotsalaisketjuille, kuten Hennes & Mauritzille ja Stadiumille.

Yhtiö työllistää yhteensä reilut sata henkeä ja sen liikevaihto on 22 miljoonaa euroa. Kansainvälistymisestä huolimatta yhtiö aikoo pysyä edelleen Vaajakoskella.

- Vahvuus syntyy omasta suunnittelu- ja kehitysosaamisesta sekä omasta puu- ja metallivalmistuksesta tässä saman katon alla. Yritämme ottaa ensin Ruotsin markkinan haltuun, mutta toivottavasti laajentuminen ei siihen lopu, Kähärä sanoo.