1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Moottoritien karhusta havainto myös Vanhassa Vaasassa

Karhun uskottiin poistuneen metsään, mutta puoli kuudelta siitä tehtiin havainto, nyt vanhan Vaasan puolelta. Havainto on kuitenkin vielä varmistamaton ja tilanne rauhallinen.

Vaasan moottoritiellä yöllä juoksennellusta karhusta on tehty toinenkin havainto. Havainto on tehty puoli kuuden aikoihin vanhan Vaasan puolella, Liisanlehdon ja kuninkaankartanon maatalousoppilaitoksen väliltä. Poliisi on tarkistellut uutta havaintoa, mutta toistaiseksi karhua ei ole tavoitettu.

- Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen, karhu saatiin hätisteltyä metsän puolelle moottoritieltä, kertoo Pohjanmaan hätäkeskuksen vuoromestari Timo Hakola.

Hakolan mukaan on mahdollista, että karhu on koukannut kaupunkiin päin, mutta varmaa havaintoa ei vielä ole. Keväällä saattaa olla emon vieroittamia pentuja liikkeellä, näin on käynyt aiemminkin Vaasassa, Hakola kertoo.

Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 00:45 Vaasan moottoritiellä riista-aitojen sisäpuolella tehdystä karhuhavainnosta.

Poliisipartioiden seuratessa karhu poistui moottoritieltä Rantatielle, Vikbyn kylän suuntaan metsään. Karhu ei ollut loukkaantunut.

Mahdolliset lisähavainnot karhusta pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon 112.