1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Hiphop-laulaja Lauryn Hill vankilaan veronkierrosta

Hiphop-yhtye Fugeesin jäsenenä kuuluisuuteen noussut Hill palkittiin viidellä Grammy-palkinnolla levystään The Miseducation of Lauryn Hill.

viihde

Yhdysvaltalainen hiphop-laulaja Lauryn Hill on tuomittu kolmen kuukauden vankeustuomioon veronkierrosta, kertoo muun muassa BBC verkkosivuillaan. Newjerseyläisen oikeusistuimen mukaan Hill ei maksanut veroja noin 1,8 miljoonan dollarin tuloista vuosina 2005-2007.

Vankeustuomion jälkeen laulaja kärsii vielä kolmen kuukauden kotiarestin. Hänet määrättiin lisäksi maksamaan 60 000 dollarin sakot. Syyttäjä oli vaatinut Hillille jopa kolmen vuoden vankeustuomiota.

Tuomion julistamista edeltävänä päivänä Hill maksoi Yhdysvaltain verohallinnolle 504 000 dollaria ja New Jerseyn osavaltiolle 420 000 dollaria erääntyneitä veroja. Hän on yhä velkaa 285 000 dollaria mm. korkoina.

Hill myönsi syyllisyytensä oikeudessa viime vuonna. Hillin mukaan hän oli kyllä aikeissa maksaa veronsa, mutta ei pystynyt siihen enää sen jälkeen, kun hän vetäytyi kovien paineiden vuoksi pois julkisuudesta kasvattamaan lapsiaan. Hillillä on kuusi lasta, joista viisi hän on saanut edesmenneen reggaelegenda Bob Marleyn pojan Rohan Marleyn kanssa.

Lauryn Hill nousi kuuluisuuteen hiphop-yhtye Fugeesin jäsenenä yhdessä Wyclef Jeanin ja Pras Michelin kanssa. Hill julkaisi palkitun soololevynsä The Miseducation of Lauryn Hill vuonna 1998. Hill palkittiin levystään viidellä Grammy-palkinnolla ja levyä myytiin maailmanlaajuisesti yli 19 miljoonaa kappaletta.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi