1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kolme miestä pidätetty vuosikymmenen kestäneestä naissieppauksesta

Clevelandin asukkaat riemuitsevat kadonneiden tyttöjen löytymisestä. Sieppaus kesti yli kymmenen vuotta. Vahvistamattomat tiedot kertovat sieppaajien talossa olleen myös nuoria lapsia.

Ulkomaat
Katoamisilmoitus kymmenen vuotta sitten kadonneesta Amanda Berrystä.
Naapuri kertoo Amanda Berryn pelastumisesta.

Kolme veljestä on pidätetty epäiltyinä kolmen nuoren naisen sieppauksesta Clevelandissa Yhdysvalloissa. Vuosikymmenen kestänyt sieppausdraama päättyi maanantaina, kun yksi naisista pääsi ulos talosta, jossa heitä säilytettiin.

Poliisi sai tiedon tapahtumasta, kun yksi siepatuista, Amanda Berry, pääsi vapaaksi ja ryntäsi hysteerisenä naapuritaloon pyytämään apua. Berry katosi yli kymmenen vuotta sitten, 21.4.2003.

Kun poliisi tuli taloon, sieltä löytyivät myös kaksi muuta kadonnutta, Michelle Knight ja Gina De Jesus. Myös he olivat olleet siepattuina noin kymmenen vuotta, joskin heidät siepattiin erikseen. Sieppaushetkellä naisista kaksi oli vielä teini-iässä, yksi heistä oli noin 20-vuotias.

Naisia oli pidetty sidottuina ja vankina talossa, mutta he olivat suhteellisen hyvässä kunnossa. Naiset vietiin vapautuksen jälkeen heti sairaalaan, missä heidän kuntonsa tarkistetaan.

Vahvistamattomien tietojen mukaan talosta löytyi myös yksi tai kaksi lasta.

Poliisi otti sieppauksesta epäiltyinä kiinni kolme veljestä. Heidän ikänsä on 50, 52 ja 54 vuotta. Yksi miehistä tiettävästi asui talossa.

Clevelandissa naisten katoamiset olivat herättäneet paljon huomiota. Naisten oletettiin jo kuolleen. Kun tieto pelastuksesta vuosikymmenen jälkeen tuli, ihmiset kokoontuivat katujen varteen osoittamaan suosiotaan.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi