Itella siirtää töitä Helsinkiin ja karsii väkeä

Itellan keskittämissuunnitelmat Pennalan yksikköön menevät uusiksi. Työt viedäänkin pääkaupunkiseudulle ja vaarassa on yli 30 työpaikkaa.

Kotimaa
Postia Itellan laatikossa.
Jarno Mela / Lehtikuva

Pääluottamusmies Jarmo Tuominen pitää Itellan ilmoitusta siirtää postin käsittelytyöt Helsinkiin ja Vantaalle vastuuttomana. Vielä vuoden vaihteen jälkeen esillä on ollut töiden siirtäminen Pennalasta Kujalaan, johon Itellan kuljetukset keskitettiin.

Itellan arvion mukaan muutos johtaisi enintään 32 henkilön työsuhteen päättymiseen. Töiden siirto pääkaupunkiseudulle on ollut täysi shokki työntekijöille, kertoo Tuominen.

Maan hallitus on kehysriihessä korostanut uusien työpaikkojen luomista ja irtisanomisten välttämistä. Tuominen huomauttaa, että Lahden alueen työttömyys on lähes 16 prosenttia. - Miksi viedä tässä tilanteessa töitä pääkaupunkiseudulle, jossa on työvoimapulaa.

"Itella siirtää koodausta Kaukoitään"

Asiaan liittyy myös se, että Helsingin postikeskuksen ja Oulun käsittelytehtävistä ns. koodausta ollaan siirtämässä Kaukoitään, sanoo pääluottamusmies Jarmo Tuominen.

-Viime yönä Pasilan postikeskuksen väki marssi ulos.

Itellan mukaan toimien taustalla on Itellan tavoite saada 100 miljoonan euron kulusäästö, jota aiemmilla toimilla ei ole saavutettu.