1. yle.fi
  2. Uutiset

Älä jätä veroilmoituksen täyttöä viime tinkaan!

Osa veroilmoituksista on palautettava viimeistään tänään tiistaina. Moni jättää ärsyttävän askareen viime hetkeen, ilmenee Yle Keski-Suomen katugallupista.

veroilmoitukset
Veroilmoituslomakkeen täyttö
YLE

Jokavuotinen iltapuhde - veroilmoituksen tarkastus täyttö - on käsillä. Osalla veronmaksajista puuha on edessä viikon kuluttua, osalla jo tänään tiistaina. Oman palautuspäivän näkee esitäytetyn veroilmoituksen etusivulta.

Esitäytetty veroilmoitus lähetetään yli viidelle miljoonalle veronmaksajalle. Jos korjattavaa ei ole, veroilmoitusta ei tarvitse myöskään palauttaa. Mutta aika monella lisättävääkin on: veroilmoituksen korjaa ja palauttaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa asiakasta. Aika monella heistä veroilmoituksen täydentäminen tuppaa jäämään viime tippaan.

Näin asiaa kommentoivat Yle Keski-Suomen Jyväskylän kaduilla jututtamat veronmaksajat:

- Viime tippaan jää. En ole fanaattinen täyttämisen suhteen.

- Minulla menee suoraan sellaisenaan. Olen ollut tyytyväinen, eikä ole tarvinnut tehdä muutoksia.

- Tahtoo jäädä viime tippaan. Mutta muuta lisättävää ei ole kuin matkavähennykset.

- Täytin ilmoituksen netissä, niin kuin jo monena aiempanakin vuonna. Lisättävää oli matkavähennykset ja kotitalousvähennys. Korjaukset antavat täyttämiseen motivaatiota, siitä saa hvyän tuntihinnan.

_- Kyllä jää viime tippaan, valitettavasti. Tarkistan joka kerta, että ilmoitus on sinne päin. Täytän verkossa ja opastan tyttäreni täyttämään myös. _

- Imoitus on pöydällä allekirjoitettuna ja tänään menee postiin. En käytä verkkopalvelua, vaan teen vanhalla tyylillä. Palautuksina tulee aina joulukinkkurahat, sillä pidän veroprosentin kyllin korkealla.

Lue seuraavaksi