1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Olympiakomitea valitsi Sotkamon lukion vuoden urheiluoppilaitokseksi

Olympiakomitea kiittelee lukiota pitkäjänteisestä työstä. Sotkamon lukion kasvatteja ovat esimerkiksi Jenna Laukkanen, Krista Lähteenmäki, Kaisa Mäkäräinen, Kerttu Niskanen, Peetu Piiroinen ja Enni Rukajärvi.

urheilu
Uimari Jenna Laukkanen harjoittelee Sotkamon uimahallissa Vuokatissa.
Uimari Jenna Laukkanen harjoittelee Sotkamon uimahallissa Vuokatissa.Minna Heikura / Yle

Suomen Olympiakomitea on valinnut Sotkamon lukion vuoden 2013 urheiluoppilaitokseksi.

Lukio tunnetaan etenkin lumilajien ja pesäpallon valmennusosaamisesta. Viime vuosina lukio on menestynyt kiihtyvällä tahdilla.

- Sotkamon lukio on onnistunut rakentamaan opiskelijoilleen kattavan tukiverkoston urheilijan polun kriittisiin vuosiin. Samalla lukio on reagoinut toimintaympäristön muutoksiin ja päivittänyt osaamistaan kansainväliselle tasolle, perustelee Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman johtaja Markus Kalmari.

Sotkamon lukio kuuluu Vuokatin urheiluakatemiaan.

- Lukio on yksi avaintekijöistä akatemian vetovoiman kasvattamisessa. Kyseessä on maamme ensimmäinen lukio, joka on yhdistänyt urheilulukiion ja kansainvälisen IB-lukion, Kalmari kehuu.

Menestyvä urheiluympäristö on monen tekijän summa

Lohjalla urheiluoppilaitospäivillä palkinnon vastaanottanut Sotkamon lukion rehtori Mauri Reinikka kehuu toimintaympäristöä menestyksestä.

- Meillä on laaja osaamisverkosto ja hyvää yhteistyötä erityisesti Sotkamon kunnan kanssa, Reinikka sanoo.

Lukion saama palkinto vahvistaa kunnan mainetta, toteaa Sotkamon kunnanjohtaja Petri Kauppinen. Kiitos menestyksestä kuuluukin koko oppilaitoksen henkilökunnalle ja oppilaille.

- Meillä on kovatasoista huippu-urheilua monessa lajissa, erittäin hyvin toimiva urheiluakatemia oppilaitoksineen, hyvät liikuntapalvelut ja liikuntamyönteiset kuntalaiset. Myös alueen kaupalliset toimijat ovat suhtautuneet positiivisesti liikuntaan ja urheiluun, Kauppinen kertoo.

Vuokatin urheiluakatemian koordinaattori Janne Vuorinen kertoo, että urheilijan polkua vahvistetaan Sotkamossa.

- Lahjakkaiden urheilijoiden on mahdollista suorittaa Vuokatin urheiluakatemiassa 7-9 vuoden joustava opiskeluputki yläkoulusta varusmiespalvelukseen saakka, Vuorinen suunnittelee.

Lue seuraavaksi