Tyksille uhkasakko syöpähoitojen jouduttamiseksi

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri lupaa kiirehtiä syöpähoitoja kansallisesti vaaditulle tasolle.

syöpähoidot
Hoitohenkilökuntaa sairaalan käytävällä.
Tommi Parkkinen/Yle

Tyksissä jono sädehoitoon on tällä hetkellä 9-10 viikkoa, kun hoidot pitäisi syöpästrategian mukaan aloittaa neljän viikon kuluttua kirurgisesta hoidosta.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on asettanut sairaanhoitopiirille 400 000 euron uhkasakon. Määräyksen mukaan sairaanhoitopiirin tulee 14.1.2014 mennessä toimittaa aluehallintovirastolle selvitys siitä, mihin toimiin se on ryhtynyt asian korjaamiseksi.

Tyksissä on jo lisätty työvoimaa sädehoitoihin. Näin on yksi sädehoitokone saatu kahteen vuoroon. Sädehoitoja on myös tehty lisätyönä. Elokuussa uusitaan yksi sädehoitokone, jonka käyttöastetta nostetaan siirtämällä kaksi hoitajaa sädehoitoon toimialueen muista yksiköistä.

Sairaanhoitopiiri toteaa lisäksi, että syövänhoidon diagnostiikka ja hoidon aloittaminen kuuden viikon kuluessa toteutuu jo tällä hetkellä Tyksissä. Myös kuvantaminen ja näytteiden tutkiminen viikon kuluessa toteutuu pääosin jo nyt, ja asiaa tarkennetaan vielä Tyks-Sapa -liikelaitoksen kanssa käytävissä neuvotteluissa toukokuussa.