Kuopio torppasi Snellmaninpuiston tapahtumia vaarallisten puiden takia

Kuopion Kirkkopäivät sai muuttaa Snellmaninpuistosta läheiseen Piispanpuistoon, koska Snellmaninpuiston huonokuntoisia puita pidettiin vaarana yleisölle. Puiston puiden kohtalosta on väännetty kaupungissa pitkään.

puut
Kuopion kaupunki on merkinnut punaisella värillä huonokuntoisia puita Väinölänniemellä ja Snellmanin puistossa.
Antti Karhunen / Yle

Kuopion kaupunki torppasi Kirkkopäivien hakemuksen tapahtuman järjestämisestä Snellmaninpuistossa kaupungin ydinkeskustassa.

Syynä olivat puiston huonokuntoiset puut, jotka olisivat voineet aiheuttaa vaaraa yleisölle. Myös kokoomus sai kaupungilta kieltävän päätöksen hakemukseen, jolla haluttiin järjestää tapahtuma Snellmaninpuistossa.

Kaupunki ei kuitenkaan ole asettanut rajoituksia puiston normaalille käytölle. Puistossa on järjestetty pienimuotoisia tapahtumia myös tänä keväänä.

Opiskelijat kävivät lakittamassa Snellmanin patsaan vappuna ja Pohjois-Savon Liikunta sai luvan käyttää tilaisuuteensa yhtä puiston nurkkaa. Kyseisessä puiston nurkassa ei kaupungin mukaan ole vaaraa aiheuttavia puita.

Kuopion kaupungininsinööri Ismo Heikkinen kertoo, että kaupunki seuraa huonokuntoisten puiden tilannetta. Kaupunki haluaisi kaataa Snellmaninpuistosta kymmenkunta huonokuntoista puuta. Lisäksi Väinölänniemeltä halutaan kaataa noin 90 puuta.

Kaupungin suunnitelmista on kuitenkin valitettu hallinto-oikeuteen.