1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Clevelandin poliisi kiittelee siepattujen naisten urhoollisuutta

Talosta löytynyt lapsi on ilmeisesti yhden siepatun tytär. Poliisin mukaan naisten rohkea toiminta johti vapautumiseen.

Ulkomaat
Katoamisilmoitus kymmenen vuotta sitten kadonneesta Amanda Berrystä.
Katoamisilmoitus kymmenen vuotta sitten kadonneesta Amanda Berrystä.Reuters-tv

Clevelandissa viranomaiset ovat ylistäneet kymmenen vuotta siepattuina olleiden naisten rohkeutta. Kolme nuorta naista vapautettiin maanantai-iltana paikallista aikaa, kun yksi heistä pääsi ensin ulos talosta naapurin avulla.

Auttakaa minua! Minä olen Amanda Berry. Minut on siepattu, ja olen ollut kateissa kymmenen vuotta.

- Auttakaa minua! Minä olen Amanda Berry. Minut on siepattu, ja olen ollut kateissa kymmenen vuotta. Nyt olen tässä, olen vapaa, sanoi nyt 27-vuotias Berry hätänumeroon soittaessaan.

Berry katosi 17-vuotissyntymäpäivänsä aattona huhtikuussa 2003 lähdettyään töistä hampurilaisravintolasta. Gina DeJesus katosi 14-vuotiaana 2004 palatessaan koulusta ja tuolloin 19-vuotias Michelle Knight katosi vuonna 2002. Sieppauksesta on pidätetty 52-vuotias koulubussin kuljettaja sekä hänen 50- ja 54-vuotiaat veljensä.

Lyhyessä tiedotustilaisuudessa tiistaina illansuussa Suomen aikaa poliisi kertoi, että talosta löytyi myös kuusivuotias tyttö. Hän on ilmeisesti Berryn tytär.

- Painajainen on ohi. Nämä kolme nuorta naista ovat antaneet meille selviytymisen ja sisukkuuden äärimmäisen määritelmän. Toipuminen voi nyt alkaa, sanoi FBI:n erikoisagentti Steve Anthony.

- Kyllä, myös viranomaiset itkevät, hän lisäsi.

Tapaus on herättänyt valtavan tunnemyrskyn Clevelandissa. Naisten oletettiin jo kuolleen.

- Amandan rohkeiden tekojen vuoksi nämä kolme naista ovat elossa, sanoi puolestaan Clevelandin poliisipäällikkö Michael McGarth.

Monet pitävät pahana sitä, että naisten sieppaaja on monien tuntema koulubussin kuski, jota naapurit kuvaavat aivan tavalliseksi mieheksi. Poliisi kertoi, että miehen talolla oli käyty kaksi kertaa: 2000 ja 2004. Kumpikaan käynneistä ei liittynyt siepattuihin naisiin vaan ensimmäisellä kerralla mies itse soitti kadullaan olleesta tappelusta ja toisella kerralla asia liittyi miehen työpaikan asioihin.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi