1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Poliisi kävi Clevelandin sieppaajan ovella, vankeja ei havaittu

Siepattujen naisten naapurit kummastelivat talon tapahtumia ja soittivat poliisille kahdesti. Poliisi kävi varoittamassa sieppaajaa pysäköintivirheestä.

Ulkomaat
Poliisit tutkivat taloa Clevelandissa Ohiossa, jossa siepattuja tyttöjä pidettiin vangittuna.
Poliisit tutkivat 7. toukokuuta taloa, jossa siepatut naiset olivat vangittuina kymmenen vuotta.David Maxwell / EPA

Yhdysvalloissa Clevelandissa poliisi yrittää selvittää, miten kolmen nuoren naisen sieppaajat pystyivät pitämään vankinsa salassa naapureilta kymmenen vuoden ajan.

Clevelandin pormestari Frank Johnson on vahvistanut, että viranomaiset kävivät talolla vuonna 2004, kun siellä asunut koulubussin kuljettaja Ariel Castro oli jättänyt yhden koululapsista bussiin. Mitään epäilyttävää ei tuolloin kuitenkaan havaittu, Johnson sanoo.

Poliisi kävi koputtelemassa oveen myös viime vuonna, kun yksi naapureista oli kertonut sisarensa kuulleen talosta naisen avunpyyntöjä ja lapsen itkua. Kun kukaan ei vastannut koputuksiin, poliisi poistui. Myöhemmin syksyllä samat naapurit soittivat uudelleen poliisille, kun Castro toi koulubussillaan taloon epäilyttävän määrän pikaruokaa. Poliisi kävi huomauttamassa häntä virheellisestä pysäköinnistä.

Yksi siepatuista synnytti vankeudessa lapsen, jota Castro vei leikkipuistoon sellaisina aikoina, kun siellä ei liikkunut ketään muuta. Sekin oudoksutti naapureita, mutta he sanovat, että mitään sieppauksen kaltaista he eivät sentään osanneet epäillä.

Naiset, joista kaksi siepattiin teini-ikäisinä ja yksi 20-vuotiaana, löydettiin elossa talosta, kun toinen naapuri kuuli avunhuutoja ja mursi oven. Castro ja hänen kaksi veljeään on pidätetty.

Liittovaltion poliisi FBI tutki talon tiistaina, mutta tuloksista ei ole kerrottu. Siepatut naiset ovat päässeet perheidensä luo sairaalatutkimusten jälkeen.

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi