Fani: Bruce puhui suomea kuin nauvolainen kalastaja

Marko Collinille tiistai-illan Brucen keikka oli sykähdyttävin hänen kaikista näkemistään Springsteenin keikoista.

viihde
Pomo otti yleisönsä Turkuhallissa.
Pomo otti yleisönsä Turkuhallissa.Henri Kirkanen

- Täytyy tunnustaa, että nyt kun näin Brucen ensimmäistä kertaa Turussa, olin niin shokissa, etten muista, millä biisillä keikka alkoi, Bruce-fani Marko Collin kertoo.

Entinen turkulainen on kiertänyt katsomassa jo muutaman kymmentä Springsteenin keikkaa, mutta Turkuun keikkaa hän on joutunut odottamaan parikymmentä vuotta. Kun odotus viimein palkittiin, tunne oli hieno.

Bruce-fani Marko Collin lukee Bruce-elämäkertaa.
Marko Collin on todellinen Bruce-fani. Paula Koskinen / Yle

- Ensimmäistä kertaa vanhassa kotikaupungissa, siinä on jotain erityistä. Varsinkin kun Brucella on biisiMy Hometown, niin kyllä tämä varmasti kaikille turkulaisille oli erityinen hetki, Collin sanoo.

Hän ei halua laittaa keikkoja paremmuusjärjestykseen, mutta myöntää tiistaisen keikan olleen kaikista hänen näkemistään sykähdyttävin. Bruce myös huomioi keikalla turkulaiset, kuten hänen tapanaan on.

- Turku, hyvää iltaa! Mitä kuuluu? Se tuli melkein samalla lailla kuin nauvolaiselta kalastajalta, Collin kuvailee.

Tarinat kolahtavat

Marko Collin innostui Springsteenistä jo yhdeksänvuotiaana.

Nyt kun näin Brucen ensimmäistä kertaa Turussa, olin niin shokissa, etten muista, millä biisillä keikka alkoi.

Marko Collin

- Meillä oli kotona paljon levyjä: Rautavaaraa, Elvistä, Juicea ja Johnny Cashia. Sitten löysin Bruce Springsteenin Nebraskan. Jo kansi oli pikkupojan mielestä hirveän hieno – tumma maisema autosta kuvattuna. Kuuntelin sitä levyä, enkä englantia silloin kauheasti ymmärtänyt. Mutta se kolahti, että joku äijä istui kitaran kanssa nojatuolissa ja kertoi sulle tarinoita.

Nyt hyllystä löytyy jokainen Springsteenin levy sekä vinyylinä että cd:nä. Edelleen parasta Pomon musiikissa kappaleiden sanoma.

- Ne tarinat koskettavat aika monia meistä. Brucesta on tullut poliittisempi kannanottaja ja yhteiskunnallinen artisti, joten sanomat ovat vielä enemmän ajankohtaisia. Varsinkin nyt, kun on kovat ajat.

"Tuntui että katto lähtee"

Eilisen keikan yleisö pääsi kokemaan ja näkemään Springsteenin läheltä.

Moni on kysynyt ja nauranut, eikö ole tylsää käydä kahdella keikalla peräkkäin, mutta käythän sä saman naisenkin kanssa pari kertaa treffeillä.

Marko Collin

- Istuit sä missä vaan, niin koko ajan koko bändi haki katsekontaktia. Siinä Bruce ja The E Street Band ovat loistavia. Karisma on valtava.

Mikä sitten oli illan huippuhetki?

- Koko keikka, Collin nauraa.

- Sitten olivat tietenkin nämä vanhat yleisön suosikit The River, Born to Run ja Dancing in the Dark. Silloin tuntui, että koko halli eli ja hengitti sitä. Tuntui, että katto lähtee.

Tänään Marko Collin lähtee jälleen Turkuhalliin, kun Bruce Springsteen ja The E Street Band vetävät toisen Turun keikkansa.

- Moni on kysynyt ja nauranut, eikö ole tylsää käydä kahdella keikalla peräkkäin. Mutta käythän sä saman naisenkin kanssa pari kertaa treffeillä.