Soinilta kylmää kyytiä sote-uudistukselle

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini otti voimakkaasti kantaa hallituksen sote-uudistukseen, Euroopan liittovaltiokehitykseen ja Suomen liittoutumattomuuteen tiistain Ajankohtaisen kakkosessa.

Ajankohtainen kakkonen
Timo Soini istuu Ajankohtaisen kakkosen studiossa.
Timo Soini kommentoi Ajankohtaisessa kakkosessa muun muassa sote-uudistusta ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Herman Van Rompuyn lausuntoja.

- Tärkeintä on, että ihminen pääsee lääkäriin. Ei tässä tarvita monimutkaisia hallintohimmeleitä eikä häkkyröitä. Tarvitaan ongelman tunnistaminen, ihmisiä töihin, hoitohenkilökunnan jaksamisesta huolehtiminen ja sitten selvää rahaa.

Näin totesi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tiistai-iltana Ajankohtaisen kakkosen lähetyksessä. Soinin mielestä omaishoito on suurin sosiaalipoliittinen uudistus, joka pitäisi nyt tehdä. Sen avulla vapautuisi resursseja sekä julkiseen terveydenhuoltoon että työllisyyteen.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy vieraili eilen Helsingissä. Hän totesi Ajankohtaiselle kakkoselle, että Suomen kannattaa olla mukana liittovaltiokehityksessä, koska pieni maa hyötyy etenkin siitä, että EU on alueena suurempi kuin yksittäinen pieni maa.

- EU on luomassa maailman suurinta sisämarkkina-aluetta. Tämä on pääasiallinen tavoite. Tietysti meitä yhdistää myös yhteinen valuutta. Meille selvisi, ettei yhteisvaluutta riitä, vaan tarvitaan lisää yhtenäistä politiikkaa. Sitä me nyt kehittelemme, sanoi Herman Van Rompuy Ajankohtaiselle kakkoselle.

"Hermanilla on huumorintajua"

Soini ei Van Rompuyn puheille juuri lämpene.

- Täytyy sanoa, että Hermanilla on ainakin huumorintajua. Liittovaltio on täysin mahdoton, koska kansantaloudet ovat niin erilaisia. Liittovaltiokehitys merkitsisi yhä enenevissä määrin Saksan ja Ranskan sanelupolitiikkaa, Soini kommentoi.

Espanjassa ja Kreikassa nuorisotyöttömyys lähentelee 60 prosenttia. Me menetämme kokonaisia sukupolvia tämän järjettömän valuuttakokeilun takia. Kansan köyhdyttäminen, kyykyttäminen ja nöyryyttäminen on ohi, sanoi Soini.

Suomi ei enää täysin liittoutumaton

Eduskunnassa käydään kiivasta keskustelua Suomen turvallisuusselonteosta ja maamme liittoutumattomuudesta. Ajankohtaisen kakkosen lähetyksessä Timo Soini totesi, että sotilaallinen liittoutumattomuus ei käytännössä ole enää täysin mahdollista.

- Jos lentää kuin sorsa, vaakkuu kuin sorsa ja näyttää sorsalta, niin todennäköisesti on sorsa. Tästä on kysymys Suomen liittoutumattomuuden kohdalla, totesi Timo Soini.