1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Onko lisäravinteissa mitään järkeä?

Suora linja selvittää, miksi ihmiset ovat hullaantuneet lisäravinteista. Mitä sinä haluaisit tietää niistä? Tarvitseeko ihminen tavallisen ruuan lisäksi proteiinipirtelöitä ja -patukoita?

Osallistu
Lisäravinteita kaupan hyllyllä.
Marketeissa on metrikaupalla lisäravinteita.Yle

Suurten markettien hyllyt notkuvat lisäravinnepurkkeja ja -pusseja, patukoita ja juomia. Tuotteita tulee koko ajan lisää. Ennen lisäravinteet kuuluivat vain ammattilaisille, mutta nykyisin tavallinen toimistotyöläinenkin kulkee proteiinipirtelö kädessään työpaikalla.

Miksi ihmiset käyttävät lisäravinteita? Suora linja paneutuu asiaan ja pyrkii selvittämään, milloin niistä on hyötyä ja voiko niistä olla jopa haittaa. Eikö suklaapatukkaa muistuttava proteiinipatukka tai imelä pirtelö joka päivä ole haitaksi?

Millaisia vaikutuksia näistä tuotteista haetaan ja onko tuloksia tullut? Mitä sinä haluaisit tietää lisäravinteista? Suora linja koostaa aiheesta jutun lähetykseen.

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm on sitä mieltä, ettei lisäproteeinin syönnistä ole hyötyä. Myös täältä (siirryt toiseen palveluun) löytyy asiaa proteiinista: riittääkö lasi maitoa?

Myös Kuningaskuluttaja on tehnyt aiheesta jutun, kuten nimimerkki Jone huomasi. Sen pääset lukemaan täältä.

Lue seuraavaksi