RAY antoi potkut nettipokeriturnaukseen osallistuneelle päällikölle

Aamulehden mukaan tuhansien eurojen voitot netonnut mies kiistää pystyneensä manipuloimaan pelejä millään tavalla. Mies on jättänyt Pirkanmaan käräjäoikeuteen haastehakemuksen työsopimuksensa perusteettomasta päättämisestä.

Kotimaa

Raha-automaattiyhdistyksen entisen nettipokerista vastaavan päällikön epäillään osallistuneen luvatta työnantajansa järjestämään nettipokeriturnaukseen. Turnauksen aikana muissa tehtävissä toiminut mies on irtisanottu.

- Me haluamme vaalia pelaamisen luotettavuutta ja työntekijöiden suhteen on olemassa sopimuksia pelaamisesta ja meidän mielestämme sopimusta on tässä kohtaa rikottu ja siltä osin on tehty toimenpiteitä, sanoo RAY:n jakelujohtaja Timo Kiiskinen Yle Uutisille.

Kiiskisen mukaan kyseinen henkilö on toiminut aikaisemmin nettipokerin päällikkönä. Hän oli kuitenkin siirtynyt muihin tehtäviin nettipokeriturnauksen aikana. Tapaus sattui viime vuoden puolella.

Tapauksesta ensimmäisenä kertoneen Aamulehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan tuhansien eurojen voitot netonnut mies kiistää RAY:n väitteet. Hän kiistää pystyneensä manipuloimaan pelejä millään tavalla. Aamulehden tietojen mukaan turnauksessa käytettiin miehen vaimon pelitunnuksia.

Kiiskinen ei halua kommentoida tapauksen tarkempia yksityiskohtia. Hän huomauttaa vain, että RAY:n yksi keskeinen tehtävä on valvoa pelien ja pelaajien oikeusturvaa ja pelaamisen luotettavuutta.

- Tällaisten prosessien yhteydessä tiettyjä asioita käydään läpi, ja siinä yhteydessä asia on tullut tarkasteluun, mutta julkisesti niitä emme kommentoi, Kiiskinen sanoo.

Hän huomauttaa, että kyseessä on poikkeuksellinen tapaus.

Erotettu työntekijä on jättänyt Pirkanmaan käräjäoikeuteen haastehakemuksen työsopimuksensa perusteettomasta päättämisestä.