Venäläisten uudet lomapäivät loivat uuden matkailusesongin

Putinin päätös lisätä toukokuulle lomapäiviä loi uuden huippusesongin venäläisten matkailuun. Hotellinjohtaja toivottaa turistipiikin tervetulleeksi. Uusi tulonlähde saadaan myös venäläisistä junnujääkiekkoilijoista.

ilmiöt
Rauhan Suihkulähde
Yle

Toukokuun alusta on tulossa selvästi uusi venäläismatkailun huippusesonki Suomeen. Venäläiset saivat tänä vuonna uuden pidemmän loma-ajan toukokuun alkuun, jota viettämään monet suuntaavat Suomeen.

Keväästä voi tulla lähes yhtä merkittävä venäläisten matkailusesonki Suomeen kuin uuden vuoden sesongista.

- No kyllä tämä selvästi siltä vaikuttaa. Tämä on erittäin tervetullut uusi piikki tähän toukokuun myyntiin. Viime viikolla uudet lomapäivät näkyivät ensimmäisenä aaltona ja nyt meilläkin on kaikki majoitustilat varattuna seuraavat päivät. Kyseessä on uusi hieno tilanne, kun saadaan kaupallista aktiviteettia toukokuun alkuun, sanoo Holiday Club Saimaan hotellinjohtaja Jussi Valtola.

Muutos on Valtolan mukaan merkittävä viime vuoteen verrattuna.

Kyseessä on uusi hieno tilanne, kun saadaan kaupallista aktiviteettia toukokuun alkuun.

Jussi Valtola

- Tässä jokin aika sitten verrattiin alkuvuoden lukuja tähän asti ja yleensäkin venäläisten osalta, niin kasvu on merkittävää. Majoitusmyynti on viime vuoteen verrattuna kasvanut useita kymmeniä prosentteja, Valtola jatkaa.

Heinäkuussa pelataan jääkiekkoa

Holiday Club Saimaan areena on jäässä läpi kesän. Heinäkuussa areenan täyttää venäläiset junnujääkiekkojoukkueet.

- Luistelu on hyvinkin suosittua koko kesän. Junnut matkustavat tänne vanhempiensa kanssa ja harjoittelevat. Vanhemmat sitten nauttivat samaan aikaan perinteisestä lomasta. Tämä on aivan uudenlaista kauppaa meille, Valtola sanoo.