Alppilan opettajan töihin paluu ratkeaa maanantaina - "Olen kuullut, että oppilaat ja opettajat haluavat minut takaisin"

Antti Korhonen tapasi tänään keskiviikkona Helsingin opetusviraston edustajia. Hänen mukaansa neuvottelut käytiin hyvässä hengessä.

Kotimaa
Alppilan lukio ja yläaste Helsingissä.
Alppilan lukio ja yläaste Helsingissä.Yle

Alppilan koulun erityisopettajan Antti Korhosen töihin paluu ratkeaa maanantaina. Korhonen keskusteli töihin paluusta tänään keskiviikkona Helsingin opetusviraston edustajien kanssa.

- Ilmoitin vain oman haluni palata Alppilan kouluun. Se oli lyhykäisyydessään siinä, Korhonen luonnehti tapaamista Yle Uutisille.

Neuvottelut käytiin Korhosen mukaan hyvässä hengessä ja kestivät vain noin 15 minuuttia. Hänen mukaansa maanantaina on uusi tapaaminen.

- Silloin selviää, mihin olen menossa. Asiaa selvitellään.

Korhosen mukaan neuvotteluissa oli puhetta myös hänen palkkojensa maksamisesta takautuvasti menneeltä kuukaudelta.

- He itse sitä ehdottivat. Näin se menee lain mukaan. Ei siitä ole mitään epäselvyyttä., Korhonen sanoo.

Alppilan koulun rehtoriin Korhonen ei ole ollut yhteydessä. Hän ei ole myöskään ollut yhteydessä koulun ruokalasta poistamaansa oppilaaseen. Ajatus paluusta ei kuitenkaan tunnu kiusalliselta.

- Olen kuullut, että oppilaat ja opettajat haluavat minut takaisin sinne, Korhonen sanoo.

Korhosen virkasuhde Alppilan koulussa on määräaikainen ja päättyy joka tapauksessa heinäkuun puolivälissä. Hän haluaa jatkaa opettajan uraansa senkin jälkeen.

Helsingin opetuslautakunta päätti eilen tiistaina muuttaa Korhosen virkasuhteen purkamisen kirjalliseksi varoitukseksi. Alppilan rehtori päätti huhtikuussa purkaa Korhosen virkasuhteen ilman irtisanomisaikaa, koska Korhonen oli poistanut kiivaan sanaharkan päätteeksi oppilaan koulun ruokalasta. Tapauksesta nousi valtava kohu.