1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Clevelandin sieppaajasta paljastuu kuohuttavia yksityiskohtia

Kolmen naisen sieppauksesta epäilty mies on tiedotusvälineiden keräämien tietojen mukaan elänyt erikoista kaksoiselämää. Hän mm. osallistui siepattujen etsintöihin.

Ulkomaat
Ilmapalloja ja kyltti
Gina DeJesusin kotona odotettiin tytön paluuta 7.5.2013 Clevelandissa.David Maxwell / EPA

Clevelandissa kolmea naista vuosikymmenen vankinaan pitäneen miehen tekemisistä paljastuu outoja yksityiskohtia. Yhdysvaltain tiedotusvälineet kaivavat tapauksesta esiin yhä uusia tietoja.

52-vuotias pääepäilty otti aktiivisesti osaa siepattujen naisten muistoksi pidettyihin jumalanpalveluksiin. Eräs silminnäkijä kertoi epäillyn lohduttaneen yhden siepatun naisen, Gina DeJesusin äitiä muistojumalanpalveluksen yhteydessä. Mies jakoi myös kadulla lentolehtisiä, joissa pyydettiin tietoa kadonneista tytöistä.

Eilen tiistaina vapauteen päässeiden naisten kerrotaan olevan olosuhteisiin nähden hyvässä fyysisessä kunnossa. He ovat riemukkaasti päässeet tapaamaan perheitään, mutta heidät on pidetty poissa julkisuudesta.

Poliisi on ollut vaitonainen naisten vankeudesta koskevista yksityiskohdista. Clevelandin poliisipäällikkö Michael McGrath kertoi kuitenkin NBC-televisiokanavan haastattelussa, että naisia pidettiin köysin sidottuina ja kahleissa. He pääsivät ulos silloin tällöin talon takapihalle.

McGrath vakuuttaa poliisin tehneen ehdottomasti kaikkensa naisten löytämiseksi.

Poliisi oli naisten kymmenen vuoden vankeusaikana käynyt talolla kahdesti, mutta ei koskaan ollut käynyt talon sisällä.

Lähellä asuva nainen oli muutama vuosi sitten hälyttänyt poliisin, kun hänen tyttärensä oli nähnyt alastoman naisen konttaavan talon takapihalla. Hän kertoo, ettei poliisi ollut ottanut ilmoitusta vakavasti.

Poliisille oli ilmoitettu myös, kun talosta oli kuultu ovien hakkaamista. Ilmoittaja oli myös havainnut, että talon ikkunat oli peitetty muovipusseilla.

Clevelandin turvallisuusjohtaja Martin Flask kertoo, etteivät viranomaiset koskaan epäilleet, että talossa olisi ollut meneillään mitään lainvastaista. Tiedostojen läpikäynti on tosin vielä kesken.

Sieppauksesta epäillyn kaksoiselämästä kertoo myös se, että hän oli Gina DeJesusin isän ystävä ja soitti musiikkia samassa yhtyeessä siepatun sedän kanssa.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi