1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Leijonanlihan tarjoaminen ravintolassa sai eläintenystävät murahtamaan

Floridalainen Taco Fusion lopetti leijonanliha-tacojen myymisen nopeasti ja vakuuttaa, ettei myy niitä enää tulevaisuudessa. Ravintolan ruokalistalla on edelleen muun muassa strutsia, skorpionia, jakkia, antilooppia ja kalkkarokäärmettä.

Floridalaisen ravintolan työntekijä pitelee leijonanlihaa, jota ravintola tarjosi.
Floridalaisravintola ilmoitti poistavansa leijonanliha-tacot valikoimistaan sen jälkeen, kun aiheesta oli noussut kohua.

Floridalaisen taco-ravintolan päätös lisätä leijonanliha ruokalistalleen aiheutti kiukkuisen reaktion. Vasta helmikuussa avautuneen Taco Fusionin leijona-tacot nousivat tv-uutisiin ja sanomalehtiin, mutta julkisuuden myötä ravintolaan tulvi asiakkaiden lisäksi myös palautetta.

Taco Fusion julkaisikin tällä viikolla internetsivuillaan viestin, jossa se kertoo lopettaneensa leijonanlihan myymisen.

Luultavasti mikään muu ei saa tuntemaan itseään niin paljon saalistajaksi kuin saalistajan syöminen.

- Osa teistä tuki meitä, osa oli vihaisia. Kuuntelimme kaikkia ja päätimme, ettemme enää tarjoa leijonaa. Leijonanliha on myyty loppuun, emmekä aio myydä sitä enää tulevaisuudessa, viestissä todetaan.

Ne, jotka ennättivät maistamaan Tampassa sijaitsevan ravintolan kuukauden ajan myymiä leijona-tacoja kuvailevat maun muistuttavan peuraa.

- Koostumukseltaan liha vastasi alligaattoria, kommentoi yksi lihaa maistanut.

- Luultavasti mikään muu ei saa tuntemaan itseään niin paljon saalistajaksi kuin saalistajan syöminen, kuului toinen kommentti.

Vaikkei Taco Fusionin ruokalistalla ole enää leijonaa, on siellä monta muuta eksoottista vaihtoehtoa, muun muassa strutsia, skorpionia, jakkia, antilooppia ja kalkkarokäärmettä.

Aiemmin tänä vuonna myös arizonalainen ravintola yritti myydä leijonanlihaa. Sekin joutui perumaan aikeensa saatuaan eläintenystäviltä vihaista palautetta ja jopa uhkauksia, kertoo New York Times -sanomalehti.

Luonnossa asuvien leijonien myyminen ruoaksi on kiellettyä, mutta tarhattujen leijonien lihaa voi Yhdysvalloissa myydä laillisesti.