1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Clevelandin sieppaajan oikeudenkäynti alkoi

Kolmen naisen kymmenvuotisesta sieppauksesta epäillylle miehelle määrättiin kuuden miljoonan dollarin takuut.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa Clevelandissa on alkanut oikeudenkäynti kolmen nuoren naisen sieppauksesta ja raiskaamisesta epäiltyä Ariel Castroa vastaan. Ensimmäisessä istunnossa tuomari määräsi Castrolle kahden miljoonan dollarin takuusumman jokaisesta tapauksesta, mikä käytännössä tarkoittaa, että hän pysyy vangittuna.

Vuosina 2002 - 2004 siepatut naiset olivat vankeina Castron talossa. Nuorin siepattiin14-vuotiaana ja vanhin 20-vuotiaana. Heidän vapautettiin maanantaina, kun naapuri kuuli yhden naisen huudot ja tuli apuun.

Castron lisäksi pidätettiin myös kaksi hänen veljeään, mutta heidät on sittemmin vapautettu. Poliisin mukaan veljillä ei ollut mitään tietoa rikoksista. Myös syyttäjä on vahvistanut sen.

Naiset elivät kahlittuina eri huoneissa

Poliisin mukaan naiset eivät päässeet vuosikymmeneen pihalle kuin muutamiksi minuuteiksi. Sisällä heidät oli sidottu köysillä tai kahleilla eri huoneisiin. He joutuivat jatkuvan hyväksikäytön uhreiksi, ja sieppaaja aiheutti yhdelle heistä tahallaan useita keskenmenoja, viranomaiset kertovat. Yksi naisista synnytti lapsen, joka on nyt kuusivuotias.

Poliisi ei ole kertonut, miten tytöt siepattiin, mutta joidenkin tietojen mukaan Castro oli tarjonnut heille autokyytiä. Hän työskenteli tuolloin koulubussin kuljettajana. Castron tiedetään tunteneen yhden tytöistä ja jopa osallistuneen hänen etsintöihinsä sieppauksen jälkeen.

Uhreista kaksi on päässyt kotiin, mutta kolmatta hoidetaan sairaalassa. Hänen tilaansa kuvataan kuitenkin hyväksi.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi