Suomalaiset siepatut vapautettu

Jemenissä siepatut suomalaiset on vapautettu. Suomen ulkoministeriö tiedottaa tilanteesta kello 21. Yle Uutiset välittää tiedotustilaisuuden suorana TV1:ssä, Radio Suomessa, Yle Areenassa ja Yle Uutisten verkkosivuilla.

Jemenin sieppaus
Suomalaiset siepatut Atte ja Leila Kaleva tiedotustilaisuudessa Omanin Muscatin lentokentällä 9. toukokuuta.
Suomalaiset siepatut Atte ja Leila Kaleva tiedotustilaisuudessa Omanin Muscatin lentokentällä 9. toukokuuta.

Jemenissä siepatut suomalaiset ja itävaltalainen on vapautettu ja luovutettu Omanin viranomaisille. Suomen ulkoministeriö tiedottaa tilanteesta kello 21.00. Yle Uutiset lähettää tiedotustilaisuuden suorana TV1:ssä, Radio Suomessa, Yle Areenassa ja Yle Uutisten verkkosivuilla. Radio Suomessa lähetetään tiedotustilaisuuden jälkeen myös ylimääräinen Ajantasan lähetys Jemenissä siepattujen tilanteesta.

Suomalaiset Atte ja Leila Kaleva sekä itävaltalainen Dominik N., jonka sukunimestä on itävaltalaiseen tapaan kerrottu vain alkukirjain, siepattiin joulukuun 21. päivänä Jemenin pääkaupungissa Sanaassa. Jemeniläislähteiden mukaan heidät vapautettiin Omanin vastaisella rajalla torstain vastaisena yönä.

Yemen Times -lehden mukaan panttivangit vapautti heimo, jonka jäseniä on niin Jemenissä kuin Omanissa. Lehti kertoo, että Jemenin viranomaiset onnistuivat taivuttamaan heimon omanilaisjäsenet islamistiverkosto al-Qaidaa vastaan. Aiemmin on epäilty, että heimo oli luovuttanut vangit al-Qaidalle.

Lehti kertoo tiedustelupalvelujen onnistuneen kuulemaan sieppauksen aikana al-Qaidan jäsenten puheluja, joissa kehotettiin "pitämään kauppatavara tallessa, koska välittäjä ei ollut tarjonnut kunnon hintaa".

Lähteet: AFP, Yle Uutiset