1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Uuden lastensairaalan lipaskeräys on käynnistynyt

Helsingin Meilahteen nousevalle uudelle lastensairaalalle kerätään varoja perjantaina ja lauantaina 10-11.5.2013. Lippaat kiertävät yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla. Uudelle sairaalalle on akuutti tarve, koska vanhoissa tiloissa on vakavia sisäilmaongelmia.

Kotimaan uutiset
Lastenklinikan potilaat ja henkilökunta tarvitsevat kipeästi uusia tiloja.
Lastenklinikan potilaat ja henkilökunta tarvitsevat kipeästi uusia tiloja.YLE

Uudenmaan kuntien lisäksi lipaskeräys järjestetään Jyväskylässä ja Varkaudessa. Hankkeen edetessä keräyksiä on tarkoitus järjestää laajasti koko maassa.

Tavoitteena on saada kokoon 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä uutta lastensairaalaa varten.

Helsingin Meilahteen rakennettava kansallinen lastensairaala keskittyy erikoissairaanhoitoon. Se korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat, joissa on vakavia sisäilmaongelmia. Uusi sairaala valmistuu vuoteen 2017 mennessä.

Auttaa voi sekä lahjoittamalla että keräämällä

Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla tai ryhtymällä itse kerääjäksi, varainhankintapäällikkö Tuula Colliander kertoo.

- Lipaskeräys antaa ihmisille kivan mahdollisuuden olla mukana. Hyvin monet ovat kyselleet, että miten he voisivat auttaa. Monilla paikkakunnilla on todellinen talkoohenki ja ilo tehdä tätä lastensairaalaa yhdessä. Lipaskeräys on konkreettinen tapa auttaa. Se tuo hyvän olon, kun saa lähteä viemään lipasta eteenpäin ja kohtaa ihmisiä. On tärkeää myös jutella ja vaihtaa mielipiteitä ihmisten kanssa.

Lisätietoja keräyksestä ja ohjeita lahjoituksen tekemiseen löydät täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi