Sähköautojen julkiset latauspisteet yleistyvät Suomessa - Mikkeliin oma piste

Pian sähköautoja voi ladata myös Etelä-Savossa. Mikkeliin avataan ensimmäinen julkiseen käyttöön tarkoitettu sähköautojen latauspiste Etelä-Savossa.

sähköautot
Nissan Leaf -sähköautoa ladataan.
Yle

Mikkelin toriparkkiin otetaan pian käyttöön sähköautojen latauspiste. Palvelun suurimmaksi kohderyhmäksi arvellaan alkuvaiheessa etelästä maakuntaan kesällä saapuvaa mökkikansaa.

Myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Nykänen Etelä-Savon Energiasta kertoo, että pääkaupunkiseudulla sähköautojen käyttäjäkunta kasvaa jatkuvast siitäkin huolimatta, että sähköautojen myynti on lähtenyt Suomessa vaisusti käyntiin.

- Uskon siihen, että monella sähköauton käyttäjällä vaikuttaa taustalla ajatus tehokkaasta energian käytöstä. Ihmiset haluavat tehdä konkreettisia valintoja ympäristön suojelemiseksi. Esimerkiksi öljynkäyttöä halutaan saada rajoitettua, myynti ja markkinointipäällikkö Jari Nykänen Etelä-Savon Energiasta kertoo.

Nykänen kertoo, että palvelu saadaan Mikkelissä käyttöön toukokuun lopulla. Vielä on maalattava toriparkin pysäköintiruudut, kiinnitettävä opasteet ja kytkettävä latauspisteet sähkönsyöttöjärjestelmään kiinni, jotta palvelu voidaan ottaa käyttöön.

Sähköautoilla ei vieläkään tehdä pitkiä matkoja yhdellä latauksella

Aluksi Mikkelin toriparkki tarjoaa asiakkaiden käyttöön niin sanottuja keskinopeita sähköautojen latauspisteitä.

- Kuvitellaan, että auto on latauksessa neljästä kuuteen tuntia parkissa. Tällöin tyhjäksikin kulunut auto saadaan voimakkaalla latausvirralla täyteen. Tällä latauksella ajetaan 120-160 kilometriä, riippuen auton tyypistä, Nykänen kertoo.

Nopeissa lataustyypeissä auton akku, joka on noin 22-26 kW teholtaan, latautuu jopa puolessa tunnissa. Mikkelissä tämänlaisia pisteitä ei tulla kuitenkaan näkemään vielä hetkeen. Harva omistaa Suomessa tällä hetkellä auton, joka olisi yhteensopiva nopeiden latauspisteiden kanssa.