Tornion kulttuuripalkinnot Pelttarille ja Lampelalle

Monipuolinen kulttuuritoimija Maire Pelttari ja musiikin moniottelija Tuomas Lampela saavat tämänvuotiset Tornion kulttuuripalkinnot.

Tornio
Tornion kulttuuripalkitut Maire Pelttari ja Tuomas Lampela.
Tornion kaupunki

Tornion tämänvuotiset kulttuuripalkinnot jaettiin Tornio-viikon yhteydessä Maire Pelttarille ja Tuomas Lampelalle.

Opettajana ja rehtorina elämäntyönsä tehnyt Pelttari on toiminut torniolaisessa kulttuurielämässä pitkään ja monipuolisesti. Hän on toiminut muun muassa Tornion Teatteritoiminnan tukiyhdistyksen puheenjohtajana, Aineen taidemuseon ystävät ry:n puheenjohtajana, sekä valtakunnallisissakin luottamustehtävissä Kalevalaisissa naisissa.

Työelämässä Maire Pelttari on ollut muun muassa Eurolukiokokeilun aloittajana ja yhteislyseon ja kulttuuritoimen Studia Generalia -sarjan järjestäjänä.

Toisena palkittu Tuomas Lampela on monipuolinen musiikin tekijä ja esittäjä. Lampela on tullut tunnetuksi muun muassa Tornion mieskuoron johtajana, Länsi-Pohjan jousikvarteton ja Kemin kaupunginorkesterin alttoviulistina.

Lisäksi Lampela tunnetaan Lappian pop-jazz -konservatorion soitonopettajana ja vuosittaisten suurproduktioiden käsikirjoittajana, sovittajana ja tuottajana. Hän on myös opettanut useana vuonna Tervolan Termusa-leirillä.