Maakuntalehti Karjalainen vähentää 8-9 työntekijää

Pohjois-Karjalassa ilmestyvän sanomalehti Karjalaisen yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Työpaikkoja vähennetään Joensuun keskustoimituksesta ja aluetoimitustyötä uudelleen järjestelemällä.

Kotimaa
Sanomalehti Karjalainen.
Yle

Maakuntalehti Karjalainen vähentää kahdeksasta yhdeksään työntekijää. Sanomalehden maanantaina päättyneissä yhteistoimintaneuvotteluissa on sovittu, että vähennykset tehdään Joensuun keskustoimituksesta, eläkkeelle jäävien työntekijöiden työpaikoista ja aluetoimitustyötä uudelleen järjestelemällä.

- Keskustoimituksesta vähennetään 3 - 3½ henkilötyövuotta. Vähennykset tehtäneen määräaikaisten suhteiden päättyessä, arvelee luottamusmies Hannu Kauhanen.

Maakuntalehdellä on aluetoimittajat Nurmeksessa, Lieksassa, Ilomantsissa ja Kiteellä. Jos paikkakunnalla on Pohjois-Karjalan Kirjapainon paikallislehti, juttuja ostetaan jatkossa niiltä aluetoimittajan sijaan.

Työpaikkojen vähentäminen on osa säästöohjelmaa, jolla halutaan nipistää miljoona euroa. Yhtiö ilmoitti yt-neuvottelujen syyksi mediamarkkinoiden huonon kehityksen. Muun muassa ilmoitusmyynti on heikentynyt alkuvuonna ennakoitua rajummin.

Näköjään on pakko niinsanotusti kehittää toimintaa.

luottamusmies Hannu Kauhanen

Luottamusmies Hannu Kauhanen kertoo, että välillä yt-neuvottelujen loppusaldoksi ehdittin jo pelätä pahempaa. Kun neuvottelut alkoivat pari kuukautta sitten, vähennystarpeeksi arvioitiin 15 henkilötyövuotta. Kauhanen kertoo olevansa tyytyväinen yt-neuvottelujen kulkuun ja niissä vallinneeseen henkeen.

- Näköjään on pakko niinsanotusti kehittää toimintaa. Viimeksi meillä on ollut samanlainen tilanne 1990-luvun alussa. 2000-luku on selvitty tähän asti ilman väen vähennyksiä, kertoo Kauhanen.

Karjalainen työllistää yhteensä noin 130 ihmistä.