1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Oletko se sinä, Simo Frangén?

Jääkiekon MM-kisojen käynnistyttyä moni jääkiekkofani on kiinnittänyt huomiota Ruotsin maajoukkueen päävalmentajan ulkonäköön. Pär Mårts muistuttaa kovasti juontaja-koomikko Simo Frangénia. Valmentaako Simo Frangén salaa Ruotsin maajoukkuetta?

urheilu
Pär Mårts ja Simo Franegen
Yle

Simo Frangén, miksi valmennat Ruotsin maajoukkuetta salanimellä Pär Mårts?

"Mulla on kaikennäköisiä harrastuksia. Ruotsilla on selvästi nyt ollut pulaa hyvistä valmentajista, niin kävelin puku päällä kaukalon reunalla ja minut napattiin sinne mukaan."

Olet tunnetusti suuri Ässäfani ja sellainen huhu on liikkeellä, että päädyit valmentamaan kostoksi Ruotsin joukkuetta, koska et päässyt juontamaan Ässien kultajuhlia. Miten kommentoit?

"Ässät on mulle pyhä ja rakas joukkue, en tekisi mitään heitä vastaan. Näkisin kyllä, että Ässät ja Ruotsin maajoukkue eivät kilpaile samassa sarjassa. Tässä ei siis ole sellaista ristiriitaa."

Simo Frangén, minkälaisia jääkiekko-oppeja annat Ruotsin maajoukkueelle?

"Ihan perinteisillä mennään eli painetta vaan maalille ja irtokiekot sisään. Pidetään ne hyökkäyksen ja puolustuksen väliset etäisyydet täsmälleen sopivina. Pelataan sellaisella porilaisen hulluuden ja järkevyyden yhdistelmällä, niin sieltä tulee maailmanmestaruus."

Oletko itse huomannut muistuttavasi huomattavasti Pär Mårtsia?

"Olen katsonut, että peilikuvani on lähetetty valmentamaan ruotsalaisia. En tiedä pitäisikö minun nyt olla tästä huomiosta ylpeä vai loukkaantunut. Mitenköhän Pär Mårts tähän suhtautuu?"

"Kyllä meissä jotain samaa on. Toki Pär Mårts on silmälasityylissä valovuosia meikäläistä jäljessä. Aika säälittävän ohuet sangat. Hänessä on hyvää hiusmalli. Se on sellainen tuuhea leijonanharja, joka hulmuaa vapaasti hänen kävellessään aitiossa."

Lue seuraavaksi