1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sairaanhoitajat

Hoitohenkilökuntapulaa paikkaillaan filippiiniläisvahvistuksilla

Touko- ja kesäkuun aikana Suomeen saapuu 31 filippiiniläistä sairaanhoitajaa ja Lahdessa heistä aloittaa maanantaina neljä. Tarkoitus on, että he saisivat lähihoitajan pätevyyden vuoden 2014 loppuun mennessä.

Kuva: Yle

Valtakunnallista pulaa hoitohenkilökunnasta yritetään paikata rekrytoimalla hoitajia ulkomailta.

Touko- ja kesäkuun aikana Suomeen saapuu 31 filippiiniläistä sairaanhoitajaa, jotka aloittavat hoivatyön ja opinnot Attendon hoivakodeissa ympäri Suomea.

Lahdessa Attendo Kilpiäisten palvelukodissa ja Attendo Wellamossa työnsä aloittaa maanantaina neljä filippiiniläistä hoitajaopiskelijaa.

Tavoitteena on, että he saavat suomalaisen lähihoitajan pätevyyden vuoden 2014 loppuun mennessä. Hoitajat on valikoitu vuoden kestävän hakuprosessin ja kielitestin kautta.

Lahteen mielittiin hoitajia Kiinasta 2008

Lahden terveystoimi valmisteli vuonna 2008 sairaanhoitajien tuomista Kiinasta Suomeen. Hankkeessa oli mukana myös Kymenlaakson sekä Helsinki-Uudenmaan sairaanhoitopiirien, Vantaan kaupungin ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen edustajia.

Toimialajohtaja Matti Liukko uskoi tuolloin, että riittävällä pohjustustyöllä saadaan vältettyä ongelmat, joita aikaisemmin ulkomaalaisten hoitajien rekrytoinnissa on ollut.

Sittemmin koko hanke kuivui kokoon. Liukko ei myöskään ole enää Lahden terveys-ja sosiaalitoimessa.