Ruotsissa yritettiin ryöstää arvokuljetus - laukauksia ammuttiin

Kaksi naamioitunutta miestä avasi tulen pankin lähellä Södertäljessä. Poliisi on käynnistänyt miesten etsinnät.

Ulkomaat

Södertäljessä Ruotsissa kaksi aseistettua miestä yritti sunnuntaina ryöstää arvokuljetuksen lähellä Swedbankin konttoria, kertovat ruotsalaiset tiedotusvälineet. Paikalla ammuttiin laukauksia, mutta kukaan ei poliisin mukaan haavoittunut.

Ryöstöyritys tapahtui, kun arvokuljetusyhtiön työntekijät olivat matkalla autosta pankkiin, kertovat Expressen ja Ruotsin radio. Ryöstäjät ampuivat ainakin kaksi laukausta ja yhdessä pankin ikkunoista on luodinreikiä. Länstidningen-lehden mukaan ryöstäjät myös uhkasivat yhtä silminnäkijää aseella.

Jostain syystä ryöstöyritys kuitenkin keskeytyi ja ryöstäjät heittivät pois kaksi mustaa arvokuljetuslaukkua ennen kuin lähtivät paikalta kovaa vauhtia, kertoo Expressen.

Myös Ruotsin television SVT:n lainaama silminnäkijä kertoo, että ryöstäjät saivat kaksi laukkua, mutta jostakin syystä heittivät ne pois. Kaikki tapahtui nopeasi, enintään puolessa minuutissa, silminnäkijä kertoo.

Poliisin edustaja Towe Hägg kertoo, että ainakin yhdellä ryöstäjistä oli mukaan ampuma-ase. SVT:n mukaan toisella oli kirves. Hägg sanoo Ruotsin televisiolle, että on epäselvää saivatko ryöstäjät mukaansa mitään.

Ryöstäjillä oli kypärät ja tummat vaatteet. He pakenivat paikalta mopolla tai moottoripyörällä, poliisi kertoo. Lähistöltä löytyi myöhemmin moottoripyörä, jota poliisi epäilee käytetyn paossa.Tietoja on tullut myös lähellä sattuneesta autopalosta ja poliisi tutkii, liittyykö se tapaukseen.

Poliisi etsii ryöstäjiä autoilla, helikoptereilla ja moottoripyörillä.

Expressen kertoi myöhemmin, että Södertäljessä tehtiin sunnuntaina aseistettu ryöstö myös Lidlin myymälään. Häggin mukaan toisella ryöstäjistä oli pistoolinnäköinen esine ja toisella teräase. Ryöstäjät olivat naamioituneita.

Lähteet: Yle Uutiset