Miss Suomi: Missi on esimerkki nuorille

Näytöksissä ja erilaisissa tilaisuuksissa on usein nuoria, jotka seuraavat, miten missi esiintyy.

Kotimaa
LOTTA HINTSA
Lotta Hintsa odottaa missivuodestaan mielenkiintoista.

Tuore Miss Suomi Lotta Hintsa kertoo nauttineensä misseydestään, vaikka on kantanut Suomen kauneimman kruunua vasta runsaan viikon.

Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut Hintsa kertoi viettäneensä hektisen viikon: näytöksiä ja haastatteluita sekä radioon, televisioon että lehtiin.

On tärkeätä olla esimerkkinä. Aion olla oma itseni, olla liikaa stressaamatta.

Misseydestä hänellä ei ollut kovin paljon ennakko-odotuksia. Hintsa sanoi, että missikiertueella ehti oppia paljon ja jotain hän sentään etukäteen osasikin aavistaa. Mitään suuria yllätyksiä ei ole tullut vastaan.

Opinnot jatkuvat

Jyväskyläläinen Lotta Hintsa kertoo jatkavansa opintojaan kauppakorkeakoulussa, mutta ehkä hieman tavallista tahtia hitaammin. Kesällä on hyvin aikaa ajatella, miten asiat laitetaan järjestykseen opintojen suhteen, hän sanoo. Hintsa kertoo ennenkin tehneensä täyspäiväisesti töitä opintojen ohella.

- Kyllähän tämä nyt on etusijalla, mutta opinnot hoidetaan joka tapauksessa.

Ei järkisyytä misseyteen

Missikilpailuun lähtemisen taustalla ei ollut mitään järkisyytä, kertoo Hintsa. Liika miettiminen olisi vain aiheuttanut turhia pelkoja.

Uskon, että tulee hyvä vuosi.

- Että ei vaikka pääsisi finaaliin tai pärjäisi. Nyt on kuitenkin meneillään jännittävä elämänmuutos ja paljon asioita tapahtuu, kun pääsi tähän pisteeseen. Kaikki on yhtä suurta muutosta vaan.

Hintsan mielestä yksi missin tehtävistä on olla esimerkkinä, koska esimerkiksi nuoret tytöt näkevät, kuinka missi toimii.

- Viikonloppuna näytöksessä oli pieniä, ihania lapsia, joten on tärkeätä olla esimerkkinä. Aion olla oma itseni, olla liikaa stressaamatta, sillä tavalla varmaan tulee hyvä.

Missivuodelta Hintsa odottaa mielenkiintoisia kokemuksia ja paljon ihmisten tapaamista. Iso osa työtä ovat erilaiset esiintymiset ja näytökset.

- Jos nauttii siitä, mitä tekee, niin siinä on hyvä. Uskon, että tulee hyvä vuosi, tuore missi summaa odotuksiaan.