1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Samuel L. Jackson pääosaan Rare Exports -ohjaajan uuteen elokuvaan

Hollywood-tähti näyttelee osin Suomessa kuvattavassa elokuvassa Yhdysvaltain presidenttiä. Toista pääosaa näyttelee jo Rare Exportsissa nähty Onni Tommila, jolle rooli on alun perinkin kirjoitettu.

elokuvat
Samuel L. Jackson
Samuel L. JacksonFacundo Arrizabalaga / EPA

Rare Exports -joulupukkielokuvalla läpimurron tehnyt ohjaaja Jalmari Helander saa seuraavan elokuvansa tähdeksi amerikkalaisnäyttelijä Samuel L. Jacksonin.

Seikkailuelokuva Big Game kertoo 13-vuotiaasta pojasta, joka taistelee yhdessä Yhdysvaltain presidentin (Jackson) kanssa terroristeja vastaan.

- Pitkäaikainen haaveeni on ollut päästä tekemään suomalaista toimintaseikkailua, joka ei häpeile Hollywood-esikuvilleen - ja nyt se unelma on toteutumassa, sanoo ohjaaja Jalmari Helander tiedotteessa.

Samuel L. Jackson tunnetaan muun muassa kulttiohjaaja Quentin Tarantinon luottonäyttelijänä.

Elokuvan toista pääroolia esittää jo Rare Exportsissa nähty, ohjaajan nyt 13-vuotias sisarenpoika Onni Tommila, jolle Jalmari Helander on roolin alun perinkin kirjoittanut.

- Jalmari tykkää työskennellä Onnin kanssa.

- Yhtään naisroolia ei jostain syystä elokuvassa ole, niin kuin ei ollut Rare Exportsissakaan, tuottaja Petri Jokiranta naurahtaa.

Muut näyttelijät elokuvan sivuosiin valitaan kesän aikana. Amerikkalaisnimiä saattaa Jokirannan mukaan tulla vielä lisää.

Big Game perustuu Helanderin ja Jokirannan alkuperäisideaan, ja käsikirjoituksen on tehnyt Helander. Hän on kuvannut elokuvaa Rambon ja Yksin kotona -elokuvien sekoitukseksi.

Elokuva on kansainvälinen yhteistuotanto. Sen tuottavat Helanderin ja Jokirannan Subzero-yhtiö, brittiläinen Altitude Film Entertainment sekä saksalainen Egoli Tossell Film. Budjetti on seitsemän miljoonaa euroa.

Big Game on Helanderin ensimmäinen englanninkielinen elokuva. Sen kuvaukset alkavat lehden mukaan Suomessa ja Saksassa alkusyksystä. Elokuvaa markkinoidaan tällä viikolla alkavilla Cannesin elokuvajuhlilla.

Helanderin uudesta elokuvasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Kuvien takaa -blogi (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi