1. yle.fi
  2. Uutiset

Rajavartiostolla takanaan työntäyteinen viikko

Venäläisten pitkä viikonloppu näkyi vilkkaana rajaliikenteenä. Kaakkois-Suomen rajavartioston tehtävät ovat lisääntyneet alkuvuonna kymmenisen prosenttia viime vuodesta.

liikenne
YLE Antti Kolppo

Vilkasliikenteinen viikko raja-asemilla on näkynyt rajavartiolaitoksen tehtävämäärissä. Viime vuoteen verrattuna tehtävät ovat olleet noin kymmenen prosentin kasvussa. Viime viikolle osuneet voitonpäivä sekä ortodoksisen pääsiäisen loma-aika näkyivät selvästi raja-asemilla.

Rajanylittäjien autoista löytyi myös vaarallisia esineitä, kuten teleskooppipamppuja. Tutkinnanjohtaja Janne Määttänen Kaakkois-Suomen rajavartiosta kertoo, että venäläisillä on usein autoissaan erilaisia aseita. Tuliaseet ovat Määttäsen mukaan suhteellisen harvinaisia, mutta esimerkiksi sähkölamauttimia löytyy usein. Venäjällä useat ihmiset pitävät autoissaan muun muassa pamppuja itsepuolustukseksi.

- Usein löytämämme aseet ovat matkailijoiden mukana inhimillisen virheen, kuten unohduksen vuoksi, mutta usein tapauksiin liittyy silkkaa piittaamattomuutta, tutkinnanjohtaja Määttänen kertoo.

Viime viikona aikana rajavartioston haaviin jäi muun muassa kumiluotien ampumiseen tarkoitettu pistooli.

Lue seuraavaksi