1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Seppo - Suomen kuuluisin kolli?

Yrmeännäköinen kissavanhus on kerännyt ihailijoita Facebookissa ja Youtubessa. Kouvolalaiskissasta on tullut muutamassa kuukaudessa nettijulkkis.

ilmiöt
Seppo-kissa
SeppoTia Toljander

Persialaiskissa Seposta tuli julkkis, kun sen omistaja Tia Toljander julkaisi videon uudesta lemmikistään Facebook-sivuillaan. Video on sittemmin kerännyt Youtubessa yli 100 000 katsojaa, ja kouvolalainen julkkiskissa on saanut oman sivuston Facebookiin, jossa tällä on lähes tuhat tykkääjää.

Kissavanhuksen suosion salaisuus on sen yrmeä ulkonäkö. Vihaisesta ulkonäöstään huolimatta Seppoa ei tarvitse pelätä.

- Se viihtyy hyvin yksinään, eikä se ole hirveän sosiaalinen. Toisaalta se ilmoittaa, kun kaipaa seuraa. Se tulee viereen nukkumaan, maukuu ja kertoo asioita, sanoo Sepon omistaja Tia Toljander.

Seppo muutti uuteen kotiin Toljanderin kaverin mummolta muutama kuukausi sitten, kun mummo ei enää kyennyt hoitamaan kissaa. Tätä ennen Seppo oli muuttanut kaverin mummolle naapuriasunnosta parvekkeen kautta.

- Se oli kuulemma vähitellen kiikuttanut lelujaan mummolle. Aikaisempi omistaja päätti mummon kanssa, että Seppo voi jäädä hänelle, Toljander kertoo.

Nykyisessä kodissa ei ole parveketta, joten Seppo viettää eläkepäiviään sisätiloissa.

- Seppo ei ulkoile. En usko, että se on ikinä ulkoillutkaan, joten nyt olisi ehkä liian myöhäistä opetella valjaisiin. Joskus nostan sen ikkunalaudalle, että se pääsee katselemaan maailman menoa.

Nettijulkisuus on poikinut yhteydenottoja

Julkkiskissa on herättänyt laajalti kiinnostusta. Seposta on kirjoitettu juttuja lehdissä ja internetissä, ja omistaja-Toljander on saanut lukuisia yhteydenottoja internetin kautta.

Kissaa on myös pyydetty vieraaksi some-gaalaan, jossa palkitaan sosiaalisen median ilmiöitä. Kissavanhus jättää kuitenkin gaalan väliin, vaikka onkin nettiäänestyksessä mukana.

- Ehkä on kuitenkin ihmisten juttu lähteä gaaloihin, eikä eläinten, Tia Toljander toteaa.

Seppo on tullut tunnetuksi myös kotikulmilla. Esimerkiksi eläinlääkärissä kissa on tunnistettu julkkis-Sepoksi. Samalla julkisuuden valokeilaan on noussut myös Sepon omistaja.

- Ihmiset tunnistavat, että olen se Sepon omistaja, mikä on aika omituista. Yleensä ihmiset kyselevät, miten Seppo voi ja sellaista, Tia Toljander kertoo.

Lue seuraavaksi