Kauklahden kaksoissurmaaja myöntää teot - haluaa mielentilatutkimukseen

Espoossa helmikuussa kaksi nuorta surmannut tamperelaismies on myöntänyt raa'at surmat ja pyytää pääsyä mielentilatutkimukseen. Hän pitää tekoja tappona, mutta syyttäjä ajaa hänelle murhatuomiota.

Kotimaa

Espoon Kauklahden surmien käsittely alkoi maanantaina Espoon käräjäoikeudessa. Epäilty 21-vuotias tamprelaismies myönsi surmat istunnon aluksi. Hänen uhreinaan olivat 22-vuotias mies ja 17-vuotias nainen.

Epäilty on pyytänyt pääsyä mielentilatutkimukseen. Asiast päätettäneen oikeuden istunnossa iltapäivän aikana.

Epäilty myönsi myös teonkuvaukset pääosin. Syyttäjän mukaan mies löi miespuolista uhriaan 41 kertaa veitsellä ja potki naispuolisen uhrinsa hengiltä metallivahvisteisilla turvakengillä. Naista oli hakattu myös talosta löytyneellä lasiesineellä. Syyttäjän mukaan epäilty myös hakkasi toista uhriaan paistinpannulla. Tätä epäilty ei kuitenkaan myönnä.

Tapauksen taustalla on mustasukkaisuus. Epäilty uskoi hänen ja naisuhrin välille olevan kehkeytymässä suhde.

Surmien aikaan asunnossa oli myös naisen pikkusisko. Häntä epäilty ei vahingoittanut, mutta hän joutui näkemään isosiskonsa ruumiin poistuessaan asunnosta.

Syyttäjä haluaa epäillylle elinkautisen murhista. Epäillyn itsensä mukaan kysymyksessä ovat kuitenkin tapot.

Surmat tehtiin kuolleen miehen asunnossa heinäkuussa. Hän ja epäilty tunsivat toisensa ennakolta. Asunnolle saapuneet naiset sen sijaan olivat epäillylle tuntemattomia. Epäilty ilmoitti surmista itse poliisille. Hänet otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

Oikeudessa käsitellään myös pahoinpitelyä. Epäilty on myöntänyt lyöneensä vastaantullutta itselleen tuntematonta miestä nyrkillä kasvoihin Tampereella kaksi viikkoa ennen surmia